Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

S erkender uklar effekt af SU-forringelser

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - S erkender uklar effekt af SU-forringelser - SU-reform vil få SF'ere til at forlade partiet - SU-debat vækker ungdomsoprør - Unges usikkerhed koster staten milliarder - Forskning: København dikterer den sproglige udvikling

S erkender uklar effekt af SU-forringelser

Ambitionen bag de bebudede SU-nedskæringer er at få de studerende hurtigere igennem uddannelsessystemet. Men socialdemokraternes uddannelsesordfører Mette Reissmann erkender nu, at der ikke er nogen garanti for, at det vil virke. Til Information udtaler Mette Reissmann,at der ikke er enighed om effekterne ved at skære i SU’en.

SU-reform vil få SF’ere til at forlade partiet, vurderer storkredsformænd

Hvis der – som uddannelsesminister Morten Østergaard har varslet – bliver skåret i SU’en, vil det få flere SF’ere til at forlade partiet. Det vurderer to af partiets storkredsformænd, skriver Jyllands-Posten. Her udtaler Poul Reher Jensen, SF’s formand i København Omegns Storkreds, at »mange SF’ere vil have svært ved at gå med til forringelser af SU’en.«

SU-debat vækker ungdomsoprør

Både Socialdemokraternes, SF’s og de Radikales ungdomspartier bryder sig ikke om, at regeringen vil skære i SU’en. Det er borgerlig politik, lyder kritikken fra DSU og SFU.
Ungdomspartierne vil hellere spare generelt ved at justere uddannelsessystemet.

Unges usikkerhed koster staten milliarder

Mange unge vælger at tage to ungdomsuddannelser. 18 procent af studenterne fra 2001 valgte således i løbet af de første ti år efter studentereksamen at tage en erhvervsuddannelse. Nu har uddannelsestænketanken DEA undersøgt, hvilke udgifter en årgangs dobbeltuddannelse medfører. Ifølge DEA’s beregninger, kostede de unges uddannelsesusikkerhed staten 1,4 milliard kroner. Det skriver Berlingske.

Forskning: København dikterer den sproglige udvikling

København bestemmer fuldstændig den sproglige udvikling, og sprogbrugerne i de andre dele af landet følger københavnernes eksempel efter lidt tid, fortæller lektor Torben Juel Jensen. Han er en del af den forskningsgruppe ved Sprogforandringscentret på Københavns Universitet, der står bag en stor landsdækkende sprogundersøgelse baseret på lydoptagelser af tre generationers sprogbrug fire forskellige steder i landet. Det skriver kunet.dk (kræver login).

nicklas.lund@adm.ku.dk

Seneste