Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

S og SF ønsker svar om Novo-donation

CENTERKONSTRUKTION - Oppositionspartierne ønsker blandt andet videnskabsministerens redegørelse for ejerskabet til fremtidige forskningsresultater fra det nye Novo-center

Efter en del polemik om det nye Novo-center på Københavns Universitet vil oppositionen nu have Charlotte Sahl-Madsens (K) redegørelse for processen i forbindelse med centrets konstruktion.

Forskningsordfører hos Socialdemokraterne Kirsten Brosbøl beder i et spørgsmål fra den 31. marts 2010 ministeren redegøre for ansættelsesprocedurer, Novos repræsentation i ledelsen samt overvejelser vedrørende uafhængighed af forskningen.

Brosbøl vil desuden have ministerens overvejelser om ejerskabet til fremtidige forskningsresultater fra Novo-centeret.

Kommentar til artikel i Information

I et andet spørgsmål beder hun ministeren kommentere Informations artikel fra den 30. marts 2010.

Her skal ministeren svare på, hvorvidt hun finder det i overensstemmelse med lovgivningen, at de nye forskerstillinger ifølge dekan Ulla Wever ikke skal slås op.

Et spørgsmål, som dekanen i øvrigt selv har besvaret i et brev til de ansatte på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet.

Garanti for ekstraordinære forskningsmidler

Forskningsordfører hos SF Hanne Agersnap ønsker ligeledes en redegørelse for Novo-centrets konstruktion.

I et spørgsmål fra den 6. april 2010 beder hun videnskabsministeren svare på, om universitetet har nogen garanti for, at der er tale om yderligere forskning og ikke en tilsvarende beskæring af Novo’s forskningsbudget i Danmark.

Charlotte Sahl-Madsen skal desuden svare på, hvorvidt det er lovligt og hensigtsmæssigt at “bypasse” almindelige akademiske ansættelsesprocedurer, og om de nye forskere og forskningsledere aflønnes efter universitetets almindelige overenskomst.

LÆS OGSÅ: Københavns Universitets officielle svar vedrørende de såkaldte ‘Novo-jobs’

Seneste