Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Kultur

Så blev det jul og alt det jazz

MESSING - Vore udsendte jazzmedarbejdere fik blæst julen ind med gløggdamp i lummerrødt lys. Se billeder af universitetets fornemste messingorkester.

Udenfor viste december-København sig fra sin mindst charmerende side: Det var en mørk, grå og blæsende aften. Men ligesom i TV2’s voksen-xmas-calendar (holder Danglish stadig efter 20 år!?) trak julen alligevel det længste strå inde på Studenterhuset.

Københavns Universitets bigband – med den, selv med nattergalelogik, jævnt uforståelige forkortelse MIBB – spillede nemlig som traditionen efterhånden foreskriver en gedigen julekoncert hvor coole jazzhatte og lune nissehuer fandt sammen i skøn forening på Studenterhusets scene.

Se billederne her.

80 fejlblæs, som ingen hørte

MIBB, som har eksisteret siden 1995, og som består af musikstuderende fra KU, trakterede med juleklassikere som ‘Santa Claus is Coming to Town’, ‘The Christmas Song’ og ‘When You Wish Upon a Star’, men der blev også plads til alt fra jazz-evergreens som ‘The Lady is a Tramp’ til Beatles-covers.

Alt sammen styret med løs hånd af dirigent Mads J. Parsberg, som også viste sig som veloplagt showman, der både kunne afsløre at julemanden i virkeligheden ikke findes, og at højtiden for alvor kun ville stå for døren, hvis man investerede i orkesterets nye julealbum ‘You better watch out’. Om det var entertainer-genet, der afstedkom, at dirigenten efter eget udsagn i aftenens løb »cirka 80 gange,« satte blæserne ind de forkerte steder, kan der kun gisnes om.

Det lod dog ikke til at publikum bemærkede det. I det stuvende fulde Studenthus, hvor aldersgennemsnittet i aftenens anledning var steget betragteligt (og studerende: Lær af de voksne mennesker! Vil man have siddepladser så kom i god tid) var stemningen i hvert fald høj og gennemført julet, lugten af gløgg gennemtrængende, og lokalet badet i lummerrøde lys, der reflekteredes lystigt i basunkorets (trods alt ikke engle) velpudsede messinghorn. Ih & Åh!

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste