Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Så meget betaler russerne i husleje

STUDIESTART - Uniavisen udnyttede immatrikulationen til at spørge, hvor mange penge de nystartede KU'ere egentlig bruger på husleje hver måned. Se svarene her.

Traditionen tro har studieboligsituationen fyldt meget i medierne i august måned. Og der er desværre tale om et velkendt narrativ: Der er for få billige studieboliger i hovedstaden, og lejeboligpriserne presses op, så det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at være studerende i København.

Uniavisen udnyttede immatrikulationen, fredag den 30. august, til at undersøge denne påstand på gonzo-statistisk manér. Vi udstyrede ganske enkelt vores tre dygtige fotografer Rasmus Preston, Niklas Fischer og Emma Flokstra Nielsson med old fashioned kridttavler, og bad dem om få de fremmødte førsteårsstuderende til at nedfælde deres husleje, for derefter at fotografere dem.

Resultatet kan I se her: Se russernes boligudgifter

Vores, indrømmet!, såre uvidenskabelige undersøgelse viser, at der er langt fra den ene yderlighed til den anden. Bor man for 1800 kroner rækker SU’en pænt langt. Er huslejen 4900 er SU’en stort set brugt allerede den første i måneden.

Hvad siger I til det billede, der her tegner sig af russernes boligudgifter? Giv jeres besyv med i kommentarfeltet.

NB. HJ står for hjemmeboende, og ‘-‘ og ‘?’ markerer, at den adspurgte russer fortsat er hjemløs. En enkelt har skrevet ‘sofa’. Han har heller ikke fast adresse, men er så heldig at crashe hos en venlig bekendt.

Nicklas.lund@adm.ku.dk

Seneste