Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Så rejs dog ud

Færre studerende har mod på at pakke kufferten og tage et semester væk fra de trygge, kendte omgivelser på KU i et helt andet land med en anden kultur og sprog.

Det forsøger Det Internationale Kontor at lave om på. Et af tiltagene, der skal vække eventyrlysten hos de unge, var International Markedsdag i Festsalen på Frue Plads mandag den 11. september.

Her kunne de studerende få råd og inspiration fra mere eller mindre eksotiske steder som Universitet i Oslo, Universität zu Köln, Pontificia Universidade Católica de Sao Paulo i Brasilien og Universidad de Guanajuato i Mexico.

Efter interessen og spørgelysten at dømme er skuden så småt ved at vende efter en nedgang i antallet af studerende fra Københavns Universitet der rejser ud, fra 803 i 2002 til 722 i 2005.

Det Internationale Kontor kan konstatere, at europæiske lande som Italien, Spanien, Frankrig og mindre kendte universiteter i Tyskland som fx det i Køln vanskeligt i kampen om de unges gunst. Man er derfor begyndt at fokusere på, at markedsføre studieophold i de europæiske lande mere.

Seneste