Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Så trist

DØD – En ung mand fra vores universitet er død. Stukket ned med kniv natten mellem fredag og lørdag. 21 år gammel.

Hans navn var Jonas Thomsen Sekyere. Han studerede jura, og han boede på det mest ærkekøbenhavnske kollegium af dem alle, Regensen.

Jeg kendte ham ikke personligt, men her på redaktionen håbede vi at komme til det, for Jonas Thomsen Sekyere var en af de studerende, der for kort tid siden responderede på vores annonce for kommende studenterskribenter.

Jeg loggede på computeren søndag eftermiddag for at sende Jonas Thomsen Sekyere en besked. Vi havde haft en kort dialog på Facebook, og jeg havde en opgave, som jeg tænkte, han måske ville skrive. I stedet så jeg som det første, at en ven havde skrevet et opslag om en ung mands død og linket til et debatindlæg, Jonas Thomsen Sekyere havde forfattet om sin opvækst. Et indlæg, der tydeligvis havde påvirket mange, da det blev bragt i Politiken i 2011.

Min ven var meget berørt over tragedien. Og jeg kender fire andre, der havde delt Jonas’ debatindlæg den dag – sikkert flere.

Der er ingen tvivl om, at Jonas Thomsen Sekyere var et særligt menneske.

Hans indlæg fra Politiken taler for sig selv, og de eksempler på sin journalistik, som han sendte os, afslører, at han var et begavet talent med et stort engagement i sin tid og sin verden.

Jonas efterlod meget

På Youtube fandtes indtil i dag en hel serie videoer, som Jonas Thomsen Sekyere lavede for Københavns Universitet – studerende, der fortæller kommende studerende, hvad det vil sige at gå på universitetet. Videoerne er nu taget ned af KU i respekt for de efterladte, men den første video var tidligt mandag morgen allerede blevet vist ti gange mere end noget andet indslag fra universitetets kampagne. Videoen viser en ung fyr, der mere end de fleste virker klar til livet.

Studiechef Claus Nielsen har sendt mig en e-mail, der fortæller, at Jonas med sine gode film bidrog til mange unges valgproces og til at de faldt godt til på universitetet. »Vi kan uden den mindste tøven bekræfte, at han i vores samarbejde viste sig som en dygtig og dedikeret person – og at han var meget vellidt,« skriver Claus Nielsen.

Facebook svømmer over med beskeder fra venner, medstuderende og alle mulige andre mennesker, der har villet udtrykke deres følelser om hans død. (Se fx denne opfordring om at deltage i et arrangement mandag aften).

Københavns Universitet har via Det Juridiske Fakultet, hvor Jonas var studerende og studenteransat, udsendt mindeord for ham. Kan nogen mindes noget tilsvarende?

De studerende på Regensen gik søndag en fælles tur til Vesterbro for at lægge blomster ved natklubben og musikstedet Bakken, hvor Jonas Thomsen Sekyere blev stukket i hjertet af en gerningsmand, der stadig er ukendt og på fri fod.

Vi, der kun lige kender Jonas Thomsen Sekyere fra de ord og billeder, han efterlader, kan kun være dybt berørte af nyheden om hans alt for tidlige død. For dem, der kendte ham, må det være ubærligt.

chz@adm.ku.dk

Ændring: I en tidligere version af denne artikel linkede vi til videoerne fra KU’s kampagne. De er i mellemtiden blevet taget ned, og afsnittet, der omtalte videoerne er omskrevet til at afspejle dette.

Seneste