Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Sahl-Madsen får CBS til at tage afviste fra optagelse.dk

OPTAG - Videnskabsministeren har alligevel blandet sig i sagen om optagelse.dk. Så nu bliver ansøgere, der ikke fik indsendt eksamenspapirer via hjemmesiden optagelse.dk, tilbudt plads på Copenhagen Business School. CBS var det eneste universitet, der ikke selv havde ordnet problemet

Problemer med at søge studiepladser på universiteter ved hjælp af hjemmesiden optagelse.dk betød, at flere hundrede unge i første omgang gik glip af en studieplads ved landets otte universiteter.

Først ville videnskabsministeren ikke blande sig i sagen, men nu har hun gjort det alligevel, og dermed kan 30 i første omgang afviste studerende se frem til en studieplads.

»Det er universiteternes ansvar at håndtere optaget. Da vi fik undersøgt sagen nærmere, viste det sig, at syv af de otte universiteter af egen drift havde rykket for de eksamensbeviser, der ikke var blevet videresendt fra optagelse.dk, og at der således på disse universiteter ikke var problemer,« skriver Charlotte Sahl-Madsen (K) i dag i en pressemeddelelse.

Videre skriver ministeriet, at »Charlotte Sahl-Madsen har været i dialog med CBS og fundet en løsning, der betyder, at hvis der er ansøgere, der er berettiget til en studieplads, men som er blevet afvist, fordi deres eksamensbeviser ikke var vedlagt deres ansøgning på optagelse.dk, så tilbydes de nu en studieplads.« På CBS vurderer man, at 30 ansøgere var kommet i klemme.

Ikke værre end normalt

Med CBS’ arm således vredet om, meddeler Videnskabsministeriet, at problemet nu er løst på alle otte universiteter.

Københavns Universitet (KU) fører ikke statistik over, hvor mange studerende, der ikke får sendt deres papirer ind af den ene eller anden årsag, men ifølge studiechef Claus Nielsen var der ikke flere, der havde haft problemer i år, end normalt.

Claus Nielsen sagde til Universitetsavisen, at han betragtede sagen som en storm i et glas vand, og han tilføjede, at KU allerede rutinemæssigt forsøger at få fat på studerende, der indsender ukomplette ansøgninger, så de kan få styr på papirerne inden studiestart.

Kritikere har beskyldt optagelse.dk for at være unødvendigt vanskeligt at anvende.

chz@adm.ku.dk

Seneste