Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Samfundsnytte af tekniske uddannelser er stærkt overvurderet

VÆKST - Der er en meget svagere sammenhæng end ellers troet mellem mængden af teknisk-naturvidenskabelig uddannelse i et samfund og økonomisk vækst. Det viser en undersøgelse fra University of Essex i England.

Der er ingen signifikant sammenhæng mellem satsning på højere uddannelser i naturvidenskab, teknik, ingeniørvidenskab og matematik på den ene side og national velstand på den anden.

Det viser et studium fra University of Essex i England, der har sammenholdt oplysninger med økonomisk tilvækst i OECD-lande med oplysninger fra Unesco om antallet af studenter inden for forskellige fag, skriver webmediet insidehighered.com.

LÆS ARTIKEL: “Questioning Value of Science Degress”

Kun bred satsning giver højere vækst

Derimod påviser studiet en stærk sammenhæng mellem et samfunds generelle satsning på højere uddannelser og høj økonomisk tilvækst.

Ensidig satsning på uddannelser inden for højere teknisk-naturvidenskabelige uddannelser har da også allerede fået kritik fra blandt andre London School of Economics.

Kritiken henviser til den britiske regerings ensidige satsning på teknisk-naturvidenskabelige uddannelser i de senere år, en satsning der går ud over andre fagområder.

anfj@adm.ku.dk

Seneste