Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Samfundsvidenskab får ny dekan

Navne — Institutleder ved Institut for Statskundskab Mikkel Vedby Rasmussen bliver ny dekan på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Han vil gerne skubbe flere af fakultetets forskere og studerende ind i samfundsdebatten.

Samfundsdebattør og militærekspert Mikkel Vedby Rasmussen overtager fra 1. maj ledelsen af 6.700 studerende og 420 ansatte på Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Mikkel Vedby Rasmussen er 46 år og kommer fra en stilling som institutleder på Institut for Statskundskab. I offentligheden er han dog især kendt som en aktiv samfundsdebattør og manden, der toner frem i medierne, når journalister og politikere skal finde ud af, hvad krig og militær strategi går ud på.

»Jeg føler mig meget privilegeret. Jeg har jo et super interessant job allerede, men jeg glæder mig til at få lov til at præge fakultetet og være med til at udvikle samarbejdet på tværs af institutterne,« siger Mikkel Vedby Rasmussen til Uniavisen.

Fakultetet ligger inde med en enorm viden, som kan bruges til at gøre en forskel i verden

Mikkel Vedby Rasmussen, kommende dekan

Hans vision er at bygge videre på den pluralisme, der præger fakultetet og dets fem institutter, og han vil være med til at oversætte viden fra fakultetets forskning til konkrete løsninger i samfundet:

»Det Samfundsvidenskabelige Fakultet ligger inde med en enorm viden, som kan bruges til at gøre en forskel i verden. Den impact i samfundet vil jeg gerne være med til at skubbe til.«

Vil kombinere fagligheder

Mikkel Vedby Rasmussen ønsker også at arbejde for, at de studerende i højere grad kan kombinere forskellige fagligheder, så den antropologiske faglighed eksempelvis kan kombineres med en teknologisk faglighed som ’data science’:

»Vi skal være meget skarpere på, hvordan vi kan kombinere de studerendes faglighed med andre fagligheder, så vi sikrer, at vores kandidater fortsat vil kunne bidrage bedst muligt til samfundet og have en høj beskæftigelse,« siger han.

Mikkel Vedby Rasmussen er uddannet fra Københavns Universitet og London School og Economics and Political Sciences, og hans forskningsområder omfatter international politik, forsvarspolitik, globalisering og konflikter.

Han har i løbet af sin karriere også været seniorforsker på Dansk Institut for Militære Studier, kontorchef i Forsvarsministeriet og centerleder på Københavns Universitets Center for Militære Studier.

Radioavisen er ikke nok

»Som dekan kommer jeg nok til at være mindre aktiv i den forsvars- og sikkerhedspolitiske debat. Til gengæld har jeg store planer om at blande mig i debatten om forskning og uddannelse og så i øvrigt blære mig med nogle af vores mange dygtige folk på fakultetet,« siger Mikkel Vedby Rasmussen, der gerne vil skubbe flere af fakultetets forskere og studerende ind i samfundsdebatten.

Vi skal ud og udbrede vores viden og fortælle om vores forskning

Mikkel Vedby Rasmussen

 

»Hvis den forskning vi laver, virkelig skal batte, nytter det ikke noget, at en rapport bliver nævnt i radioavisen. Vi skal ud og udbrede vores viden og fortælle om vores forskning.«

Privat er Mikkel Vedby Rasmussen gift og har tre børn på 15, 13 og 10 år. Han bor på Frederiksberg og har netop investeret i en romaskine, som han nyder at dyrke motion på, mens han ser film.

Han bliver ansat som dekan for en femårsperiode og afløser dekan Troels Østergaard Sørensen, som siden 2006 har stået i spidsen for Det Samfundsvidenskabelige Fakultet.

Nyt magasin i standerne 8. februar.

Seneste