Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Samlet institut angriber KU-ledelsen

96 VREDE ANSATTE - I et åbent brev til KU's bestyrelse, afviser 96 undervisere på Biologisk Institut, KU-ledelsens hidtidige begrundelser for nedskæringerne på Biologi og kræver en bedre forklaring. Også to viceinstitutledere er faret i harnisk på det turbulente fag

En stor del af den samlede underviserstand på Biologi står bag en fælles henvendelse til KU’s bestyrelse i protest mod de igangværende nedskæringer på faget.

LÆS: Åbent brev til KU’s bestyrelse

»De gennemførte nedskæringer har på et enkelt år ødelagt flere forskningsområder, som det har taget årtier at opbygge, og som der netop i disse år, fokuseres på i udlandet,« skriver afsenderne. Og videre:

»Vi har hørt så mange modstridende forklaringer, både fra KU’s ledelse (og politikere), at vi helt har mistet tilliden til ledelsen. Vi ved, at betydelige beløb af KU’s midler er blevet brugt på at flytte forskellige grupper fra vores institut rundt til andre bygninger inden begge fyringsrunder.«

Brevet slutter med et krav om en »klar redegørelse for bestyrelsens planer for Biologisk Instituts fremtid.«

Viceinstitutledere tager også bladet fra munden

Noget usædvanligt har også to viceinstitutledere fra Biologi, Michael Kühl og Olaf Nielsen, kastet sig ind i striden om deres fags fremtid og formuleret et adskillige sider langt åbent brev til KU’s bestyrelse, rektor Ralf Hemmingsen og naturvidenskabelig dekan Nils O. Andersen.

I brevet stiller de to professorer og ledelsesfolk en byge af detaljerede spørgsmål om KU’s økonomiske prioriteringer og konsekvenserne for Naturvidenskab.

LÆS: Åbent brev til KU’s bestyrelse, rektor og dekanen ved NAT

Seneste