Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Samråd hviler på tvivlsom præmis

PRIVATUNDERVISNING - Morten Østergaard (R) skal i dag i åbent samråd. Pernille Skipper (Ø) har bedt ham forholde sig til, at flere og flere studerende køber undervisning af egen lomme. Men er det overhovedet tilfældet?

Enhedslistens Pernille Skipper har sat Uddannelsesminister Morten Østergaard stævne i et åbent samråd, der finder sted i eftermiddag. Anledningen er, at Politiken i midten af februar skrev, at markedet for privat undervisning »vokser kraftigt.«

Det fremgår af artiklen, at Torben Holm, formand for Danske Studerendes Fællesråd (DSF), »oplever, at unge på universiteterne i stigende grad søger ud i private tilbud.« Det er på denne baggrund, at Politiken skriver, at markedet er i kraftig vækst.

Ingen tal om privatundervisning

»Det er vores oplevelse, at flere søger ud i private tilbud. Men der findes ingen undersøgelser af det. Vi ved ikke, om der faktisk er flere eller færre, der søger private tilbud,« siger Torben Holm i dag til Uniavisen.

Aspiri, der er den største udbyder af private kurser, oplyser, at de ikke oplever en vækst i disse år. Fænomenet dækker dog også mere end de officielle kurser. Således skriver Politiken, at Aspiri mærker øget konkurrence fra eneundervisning og kurser på det sorte marked.

Torben Holm kender ikke til opgørelser over omfanget, og han sender bolden i retning af universiteterne.

»De har ingen interesse i en sådan opgørelse. Det er jo ikke gode tal for dem, men vi hører mere og mere om det fra de studerende.«

Minister står skoleret i eftermiddag

Selv om omfanget forbliver uklart, har Pernille Skipper kaldt ministeren i samråd i udvalget for forskning, innovation og videregående uddannelser. Det finder sted klokken 16.30 i eftermiddag, og det er for sent at tilmelde sig.

Men bare rolig. Vi har tilmeldt os og slår vejen forbi Borgen. Du kan du læse om det her på siden i morgen.

Seneste