Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Sander hader at få post

De studerende på Københavns Universitet har bombarderet videnskabsministeren med postkort i protest mod brugerbetaling, men han vil meget hellere have en e-mail

KAMPAGNE

Post Danmark kan godt lukke biksen hvis det står til videnskabsminister Helge Sander (V) der ikke for ingenting også er minister for teknologi og udvikling.
Han kan nemlig overhovedet ikke lide at få post, i hvert fald ikke i den gode gammeldags form skrevet på papir og bragt ud af en mand på cykel iført en rød uniform.
Studenterrådet ved Københavns Universitet har som et led i sin kampagne mod brugerbetaling fået studerende til at bombardere ministeren med postkort til stor utilfredshed for Sander der helt åbent sværger til elektronisk post.
»Det er en gammeldags, overflødig og besværlig protestform. Studenterrådet ønsker åbenbart ikke at indsamle underskrifter og aflevere dem til mig. Det er fair nok, men jeg kunne ønske mig, at de studerende i stedet sendte en mail, hvilket er langt billigere og i øvrigt giver god mulighed for at bidrage med individuelle kommentarer om aktuelle uddannelsespolitiske spørgsmål,« skriver ministeren i en pressemeddelelse.

Ufrivillig reklame
David Salomonsen, formand for Studenterrådet på Københavns Universitet, er dog ikke ligefrem brødebetynget over den offentlige opsang fra den teknologiglade minister.
Han er derimod glad for pressemeddelelsen der har skabt mere medieomtale blandt andet i Politiken end de utilfredse studerende havde turdet drømme om.
»Den er jo tydeligvis ikke mere gammeldags end at Helge Sander har lagt mærke til den – og alle postkortene. Vi vil godt sige tak til ministeren der med sin pressemeddelelse har givet Studenterrådet usædvanlig meget opmærksomhed for vores portopenge,« siger han.
De studerende har dog valgt at følge opfordringen fra Sander, så alle der frygter at der er brugerbetaling på vej, kan nu sende en e-mail-protest via hjemmesiden www.stopbrugerbetaling.dk.
Blandt embedsmændene i Videnskabsministeriet er der umiddelbart heller ikke den store glæde over at få post. De afventer omfanget samt ordlyden af skrivelserne og vil derefter give en grundig orientering til den teknologibegejstrede minister der åbenbart frygter spam på sin computer mindre end at blive begravet i postkort.

Studenterrådets kampagne mod brugerbetaling

Kampagnen skal sætte fokus på truslen om brugebetaling på de danske universiteter ved at
– opfordre studerende til at sende postkort – eller mails til Helge Sander

lave forskellige aktioner på fakulteterne blandt andet ved at opkræve de studerende
’betaling’ for at komme ind til undervisningen.

Seneste