Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

The Savage Rose spiller på Forårsfestivalen

50 års-jubilæum — Arrangørerne bag Forårsfestivalen offentliggør musiknavn nummer 2: The Savage Rose skal spille i Universitetsparken den 25. maj.

KU’s Forårsfestival har netop offentliggjort, at The Savage Rose, et af Danmarks længst levende rockbands, skal være et af hovednavnene til årets fællesfest for studerende og ansatte på Københavns Universitet i Universitetsparken.

Holdet bag festivalen synes, at de har gjort et scoop.

»Forårsfestivalen er jo for alle på KU – både ansatte og studerende. Derfor forsøger vi hvert år at sammensætte et musikprogram, som favner bredt,« siger Mikkel Vinter, bookingansvarlig i Studenterhuset.

»I dansk musikhistorie findes næppe nogen, eller noget, der kan sammenlignes med The Savage Rose. Med Annisette som en af de mest karismatiske og genkendelige frontfigurer, har bandet i 51 år tryllebundet og forført publikum med deres unikke lyd og kompositioner.«

Et hovedværk i dansk musikhistorie

The Savage Rose blev dannet i 1967 og udgav deres debutplade året efter, hvor de også live-debuterede på Plænen i Tivoli. The Savage Rose bliver i dag regnet som et hovedværk i dansk musikhistorie (albummet røg sågar på Brian Mikkelsen kulturkanonliste).

Fra starten skilte gruppens psykedeliske rock sig ud på den pigtrådsdominerede danske musikscene: Musikerne var dygtigere, kompositionerne var mere ambitiøse – og i front havde de en 19-årig karismatisk forsangerinde, Annisette, med en unik stemme, som også vakte opsigt i udlandet.

De turnerede i USA og spillede blandt andet på Newport Jazz Festival i ’69, men deres amerikanske eventyr sluttede forholdsvist brat, da de sagde nej til at spille for de amerikanske tropper i Vietnam og ryste hånd med præsident Johnson.

The Savage Rose i en liveoptagelse fra Ragnarok-festivalen i Oslo i 1973.

The Savage Rose holdt sig til Danmark – hvor de ud over pladeudgivelser også har engageret sig i samfundsdebatten som en del af venstrefløjen (kæresteparret og senere ægteparret Thomas Koppel og Annisette var medlemmer af det kommunistiske parti DKP/ML, spillede koncerter i palæstinensiske flygtningelejre under krigen i Libanon og protesterede mod Danmarks involvering i krigen i Irak).

Flere musiknavne på vej

I dag er Annisette eneste tilbageværende medlem fra den oprindelige besætning (Thomas Koppel døde i 2006 – de øvrige medlemmer er blevet skiftet ud gennem årene).

The Savage Rose markerede deres 50 års jubilæum i 2017 med en Danmarksturné, der blandt andet førte dem forbi Orange Scene på Roskilde Festivalen. I år – hvor Annisette fylder 70 – har bandet foreløbig kun annonceret tre koncerter: De spiller i Operaen 26. og 27. oktober – og altså også på KU’s Forårsfestival 25. maj.

Ud over The Savage Rose har arrangørerne ind til videre  tilføjet den elektroniske hiphopduo Benal til plakaten (se en video med dem herunder). De øvrige musiknavne vil blive annonceret løbende over de næste måneder på festivalens Facebook-side.

Benal spiller også til Forårsfestivalen 2018. Lur os, om de ikke disker op med Uh Babe fra albummet Hvis Det Virkelig Er Vigtigt.

Seneste