Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Se listen: Her vil de studerende helst arbejde

Job — Hvilke brancher og arbejdsgivere er mest attraktive blandt studerende? De mindst populære brancher er kunst, underholdning og fritid sammen med banker og hele sundhedssektoren. Her er top 10 over de populæreste virksomheder.

Næsten 12.000 universitetsstuderende fra otte danske universiteter har givet deres svar på hvilke brancher, de finder mest attraktive, og hvilke virksomheder, de helst vil arbejde i, når de står på den anden side af deres uddannelse.

Rapporten viser, at strategisk ledelsesrådgivning er en førende attraktiv branche for de studerende, efterfulgt af uddannelses- og forskningsinstitutioner og medier og markedsføring. Sidstnævnte er steget i graderne og har fået en top tre-placering til forskel fra rapporten fra 2017. De mindst populære brancher var kunst, underholdning og fritid sammen med banker og sundhedssektoren.

Undersøgelsen

Universum offentliggør en årlig rapport over de 100 mest attraktive arbejdspladser i Danmark. Den er baseret på de studerendes egne forestillinger om de forskellige virksomheder.

Listerne over de mest attraktive virksomheder er inddelt i arbejdsområderne handel og administration; teknologi og biotech; it og jura.

De studerende fortrækker den private sektor: Novo Nordisk er en af topscorerne og er repræsenteret i top 10 på alle af fire lister. Lego er repræsenteret på tre ud af fire af listerne, og Google er ligeledes en attraktiv virksomhed for studerende. Inden for handel og administration er skandaleramte Danske Bank desuden placeret på en 9. plads.

Top 10 arbejdspladser i hver af de fire kategorier er er listet nedenfor.

Handel og administration

 1. Lego
 2. McKinsey & Company
 3. Deloitte
 4. A.P. Møller – Mærsk
 5. Novo Nordisk
 6. Carlsberg
 7. The Boston Consulting Group
 8. Microsoft
 9. Danske Bank
 10. PwC (PricewaterhouseCoopers)

Teknologi og biotech

 1. Novo Nordisk
 2. Rambøll
 3. Lego
 4. COWI
 5. Novozymes
 6. Vestas
 7. Google
 8. Siemens
 9. A.P. Møller – Mærsk
 10. H. Lundbeck

It-virksomheder

 1. Google
 2. Microsoft
 3. Lego
 4. Apple
 5. Blizzard
 6. IBM
 7. Netcompany
 8. Novo Nordisk
 9. Bang & Olufsen
 10. Systematic

Jura

 1. Kromann Reumert
 2. Kammeradvokaten
 3. Justitsministeriet
 4. Anklagemyndigheden
 5. Udenrigsministeriet
 6. Gorissen Federspiel
 7. Domstolene/Domstolsstyrelsen
 8. Bech-Bruun
 9. Plesner
 10. Novo Nordisk

Seneste