Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Se mit studiejob: Ida skriver taler og breve for Regionrådets formand

JOB – Studerende på Københavns Universitet arbejder i gennemsnit fem timer om ugen, men hvad laver de egentlig, når de stempler ind på studiejobbet? Uniavisen har spurgt en række studerende, hvad de bruger deres arbejdsdag på.

Navn? Ida Schwaner Bergholt

Fag? Dansk og retorik på 3. semester af kandidaten

Studiejob? Studentermedhjælper som tale- og brevskriver hos Region Hovedstaden

Hvor længe har du arbejdet der? Siden marts 2016

Hvordan fik du jobbet? De søgte, jeg ansøgte, kom til samtale og fik jobbet!

En dag på studiejobbet

08:20 – Jeg møder på arbejde på Regionsgården i Hillerød – lidt forsinket efter en dybfrossen bil, der ikke ville tø op og en tæt morgentrafik.

08:50 – Min afdeling holder fælles morgenbrief hver morgen om dagens pressehistorier, hvad formanden og direktøren laver og om øvrige nyheder, der handler om Region Hovedstaden. I weekenden holdt formanden den tale, jeg skrev i sidste uge, og det var vist gået godt. Derudover har Ekstra Bladet publiceret en artikel, der har sat gang i presseberedskabet. Det er vist ikke så godt.

09:00 – Efter morgenbriefen går jeg tilbage på mit kontor. Der ligger otte henvendelser fra borgere i regionen, der har skrevet til Regionsrådsformanden. Så snart jeg har et svarudkast til et brev færdigt, sender jeg det til min kollega til godkendelse. Alt hvad jeg laver, journaliserer jeg i vores system, hvilket jo er pærelet for en humanist.

10:30 – Jeg modtager en mail om, at jeg har fået den specialevejleder, som jeg har ønsket, hvilket er perfekt! Det går jeg ind og siger til min leder, da jeg skal skrive mit speciale i samarbejde med regionen.

11:00 – Skriver fortsat svarbreve til borgerne. Der er gang i den ude på gangen, hvor pressefolk, konsulenter og udvalgssekretærer går forbi. På Regionsgården er der altid nogen, der walk-and-talker, og mange, der snakker i telefon. Jeg lytter med det ene øre og hører P3 i det andet.

11:30 – Frokosttid! Jeg går sammen med mine kollegaer til en halv times frokost i kantinen. Jeg har som student selvfølgelig madpakke med.

14:00 – Min kollega, som er ude med formanden, har travlt – så der er brug for, at jeg sætter fire taler ind i vores taleskabeloner, der gør det nemmere for formanden, som skal holde talerne i næste uge.

14:30 – Nogen har kage med!!

16:00 – Jeg nåede seks breve i dag. Resten tager jeg i morgen. Jeg stempler ud, starter bilen, kører hjem og gør mig klar til en ny dag på regionen i morgen.

uni-avis@adm.ku.dk

Vil du gerne fortælle om dit studiejob? Så skriv en mail, hvor du besvarer samme spørgsmål, som bliver stillet i denne artikel – og fortæller om en dag på dit studiejob. Send mailen til uni-avis@adm.ku.dk.

# Skriv kommentar
Del

Deltag i debatten

Seneste