Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Se mit studiejob: Julia er youtuber med eget madprogram

Studiejob — Julia Olsen læser Ægyptologi, men på studiejobbet skifter hun skrift fra oldtiden og mellemøstlige kulturstudier ud med kogebøger og madlavningskultur. Hun er youtuber med sin egen kanal om mad, og har næsten 20.000 følgere.

Studiejobbet Jeg er youtuber med kanalen One Kitchen – A Thousand Ideas, hvor jeg dagligt uploader en madvideo. Jeg ser både Youtube som en hobby og som et arbejde. Det er faktisk næsten et fuldtidsjob. Jeg bruger nok mellem 30 og 45 timer om ugen på arbejde, der har med min kanal at gøre.

Puff pastry, Eggs & Bacon Muffins (fra Julias vlog)

Fag Ægyptologi. Jeg er på sidste semester af bacheloren

Hvor længe har du arbejdet der? Jeg har lavet videoer til min kanal i cirka 2 år.

Hvordan fik du jobbet? Jeg tog beslutningen om at prøve Youtube, da jeg i forvejen havde en madblog, men ønskede nye udfordringer. Jeg købte et kamera, og så gik jeg ellers bare i gang! Der er reklamer på mine videoer og det giver nogle små reklameindtægter. Indtægterne dækker endnu ikke udgifterne, men jeg håber selvfølgelig på, at de en dag vil.

En dag på studiejobbet

Jeg står op omkring kl. 7  og gør klar til dagen. Jeg forbereder blandt andet de ingredienser, der skal med i dagens video. Derefter stiller jeg mine kameraer op og sætter mikrofonen til.  Jeg filmer mellem 4 og 6 timer, og bruger derefter eftermiddagen og hele aftenen på at redigere og uploade mine videoer til min kanal på youtube.

No Churn Twix Ice Cream (fra Julias vlog)

Jeg arbejder 3 dage om ugen og bruger de resterende hverdage på universitetet. Jeg bruger gerne 2-3 timer hver aften på at finde inspiration til nye opskrifter, også på de dage hvor jeg er på uni.

Udover de timer jeg bruger på min kanal, bruger jeg nok også mellem 32 og 40 timer på universitetsrelateret arbejde også. Jeg filmer ofte flere videoer om ugen end jeg har brug for, for på den måde at kunne holde fri fra Youtube, når jeg har brug for at bruge mere tid på uni.

Vil du gerne fortælle om dit studiejob? Så skriv en mail, hvor du besvarer samme spørgsmål, som bliver stillet i denne artikel – og fortæller om en dag på dit studiejob. Send mailen til uni-avis@adm.ku.dk.

Seneste