Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Se mit studiejob: Juristen Nadia føler sig hjemme hos Mærsk

Studiejob — Nadia Azaquoun er på nippet til at blive kandidat i Jura, og arbejder til dagligt ved Maersk Drilling som juridisk assistent. Hun arbejder hovedsageligt med selskabsret og føler sig både hjemme i arbejdet og på arbejdspladsen.

Studiejobbet: Jeg har studiejob i Maersk Drilling og er ansat i den juridiske afdeling. Den juridiske afdeling består af to teams – ”Corporate og Commerciel” samt ”Legal Compliance” – jeg står med en fod i begge lejre.

Mærsk er en meget international virksomhed og har folk fra mange forskellige lande ansat. Der hersker en respekt og stolthed over logoet, som man hurtigt mærker. Jeg følte mig også hurtigt som en del af familien.

Fag: Jeg har netop afleveret mit speciale og er altså ved vejs ende på jurastudiet. Jeg har specialiseret mig indenfor selskabsretten, så et arbejde i et stort kapitalselskab er både oplagt og relevant.

Hvor længe har du arbejdet i Maersk Drilling? Jeg blev ansat i marts 2016, så jeg har arbejdet her i lidt over et år.

Hvordan fik du jobbet? Jeg så et stillingsopslag på nettet og sendte en ansøgning. Jeg skulle igennem nogle færdighedstests og en personlighedsanalyse, inden jeg blev kaldt til samtale. Mit indtryk er, at min motivation til lige netop at ville arbejde i Maersk Drilling var enormt vigtig.

En dag på studiejobbet

Billedet er taget lige foran den juridiske afdeling, hvor Nadia arbejder

Billedet er taget lige foran den juridiske afdeling, hvor Nadia arbejder

Mine arbejdsopgaver skifter meget, men typisk sørger jeg for at udarbejde forskellige relevante selskabsretlige dokumenter. Jeg hjælper med bestyrelsesændringer, generalforsamlings- og bestyrelsesprotokollater, anmeldelser til Erhvervsstyrelsen mv.

Jeg assisterer også afdelingens advokater med forskellige ad hoc-opgaver. Her for nyligt har jeg for eksempel afsluttet en registrering af en borerig hos Søfartsstyrelsen. Det lyder simpelt – men det er det langt fra!

Boreriggen opererer i Azerbaijan, så jeg skal jonglere mellem det danske skibsregister og de azerbaijanske myndigheder med dokumenter og certifikater, der skal udstedes, legaliseres og notariseres.

Det er også enormt hyggeligt at besøge de andre afdelinger, som altid lige giver en hurtig lektion i skibe og rigge.
Nadia Azaquoun

I afdelingen Legal Compliance udfører jeg typisk due diligence på eksterne samarbejdspartnere og kunder. Jeg hjælper også til med, at Maersk Drilling, Maersk Supply Service og Maersk Tankers overholder interne og internationale anti-korruptionsstandarder og sanktionsregler.

Jeg er dagligt i kontakt med samarbejdspartnere, kunder og kollegaer fra hele verden, og siden koncernsproget er på engelsk, er mine sprogkundskaber blevet meget bedre. Det er også enormt hyggeligt at besøge de andre afdelinger, som altid lige giver en hurtig lektion i skibe og rigge.

Min sjoveste arbejdsdag har nok været da jeg deltog i den årlige generalforsamling i A.P. Møller – Mærsk, hvor jeg blandt andet skulle uddele goodiebags til aktionærerne. Det var mega sjovt at møde så mange forskellige mennesker. Der kommer alle tænkelige typer, lige fra forretningsmanden, der repræsenterer et seriøst selskab, der er aktionær i Mærsk, til den ældre herre, der har været aktionær i mange år og kommer til generalforsamlingen for at hygge sig.

Vil du gerne fortælle om dit studiejob? Så skriv en mail, hvor du besvarer samme spørgsmål, som bliver stillet i denne artikel – og fortæller om en dag på dit studiejob. Send mailen til uni-avis@adm.ku.dk.

Seneste