Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Se mit studiejob - Patrick vejleder studerende fra hele verden

Job — Studerende på Københavns Universitet arbejder i gennemsnit fem timer om ugen, men hvad laver de egentlig, når de stempler ind på studiejobbet? Uniavisen har spurgt en række studerende, hvad de bruger deres arbejdsdag på.

Navn? Patrick Jim Hedensted

Fag? Mellemøststudier, 10. semester

Studiejob? Jeg er international studievejleder og koordinator på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab (INSS) og arbejder 15 timer om ugen. Jeg sidder på kontor med instituttets AC-vejleder og vi har et rigtig godt samarbejde, både internt i studievejledningen og med resten af instituttets administration.

Hvor længe har du arbejdet der? Siden marts 2015. Før det arbejdede jeg i tre år som studentermedhjælper på det internationale område på Det Humanistiske Fakultet.

Hvordan fik du jobbet? En tidligere kollega fra Det Humanistiske Fakultet var blevet AC-vejleder på INSS. Hun ringede en dag og spurgte, om jeg ikke havde lyst til at søge jobbet, og det gjorde jeg så – og fik det.

Beskriv en dag på studiejobbet
På en almindelig dag på kontoret har jeg telefontid i et par timer og personlig vejledning i et par timer. Jeg vejleder både i udrejse og indrejse. Det betyder, at jeg både har kontakt med instituttets egne studerende samt de studerende der kommer fra andre lande for at studere her hos os. Når der ikke er kunder i butikken, er der mange andre ting, der skal laves. Jeg har for eksempel ansvar for at holde kontakt til vores samarbejdsuniversiteter og tjekke op på de studerende, vi sender ud. Jeg opdaterer hjemmesider og digitale medier, undervisningstilmelder vores indrejsende studerende og meget andet. Derudover deltager jeg også i internationale netværksmøder, udrejsearrangementer på fakultetet, arrangerer studiestartsoplæg for de internationale studerende og holder oplæg til BA- og KA-studiestart. Det er i virkeligheden et meget taknemmeligt job. Jeg sidder her for at hjælpe de studerende med at udleve et ønske, de har, om at rejse ud i verden, og jeg har sjældent dårlige nyheder til dem. Jeg har selv været på udlandsophold to gange, og jeg elsker at hjælpe vores studerende med at rejse ud i verden og få nogle af de samme fede oplevelser som jeg selv har haft.

Vil du gerne fortælle om dit studiejob? Så skriv en mail, hvor du besvarer samme spørgsmål, som bliver stillet i denne artikel – og fortæller om en dag på dit studiejob. Send mailen til uni-avis@adm.ku.dk.

Seneste