Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Se mit studiejob: Heidi Jensen kortlægger din kundeoplevelse

Studiejob — Heidi Lindberg Jensen var ikke engang begyndt på universitetet, da hun blev ansat i analysevirksomheden Wilke. Fire år, to forfremmelser og en bacheloruddannelse senere arbejder hun her stadig - nu som Associate Consultant.

Studiejobbet Jeg er Associate Consultant i analyse- og rådgivningsvirksomheden Wilke. Her analyserer vi kunders oplevelser og opførsel ved hjælp af kvalitativ metode og rådgiver virksomheder, så de bedre forstår deres kunder. Titlen Associate Consultant dækker over, at jeg også kører mine egne projekter, og ikke kun hjælper til som en studentermedhjælper.

Fag Jeg er på 2. semester af kandidaten i informationsvidenskab og kulturformidling. Min specialisering hedder Information Architecture and User studies.

Hvor længe har du arbejdet der? Jeg har arbejdet i Wilke i næsten 4 år og startede faktisk ugen før, jeg begyndte på min bacheloruddannelse. Jeg startede som studentermedhjælper og har langsomt arbejdet mig op. Jeg blev forfremmet til Qualitative assistant efter cirka 1 ½ år og er sidenhen blevet forfremmet til min nuværende stilling.

Hvordan fik du jobbet? Min mors eks-kæreste arbejdede i samme bygning som Wilke. Han sagde, at de søgte en studentermedhjælp til alt muligt forefaldende arbejde. Jeg kontaktede den ansættelsesansvarlige og kom til jobsamtale. Og så var jeg heldig, eller dygtig nok, til at få jobbet.

Hvordan balancerer du studie og arbejde? Jeg arbejder i gennemsnit 40 timer og ugen, og fordi jeg arbejder så meget, står jeg i et stort dilemma. Det er svært at prioritere mit studie lige så højt som mit arbejde, fordi jeg ikke føler, at det giver mig lige så meget … Men samtidig vil jeg jo heller ikke klare mig dårligt på studiet. Det er en balancegang.

En dag på jobbet

Det er svært at beskrive en ”typisk” dag. Jeg arbejder som kvalitativ analytiker, og der er ikke to arbejdsdage der er ens.

Generelt arbejder jeg rigtig meget med andre mennesker. Jeg indsamler data gennem blandt andet interviews. Men de data, som bliver indsamlet, skal jo også laves om til brugbare indsigter og data til kunder. Afhængig af hvad de ønsker, kan det være fx være customer journey, jobs to be done eller innovation og strategisk udvikling, som de rå data bruges til.

Jeg er meget på farten, hvor jeg er ude for at lave interviews eller shop-a-longs i hele Danmark. Jeg har også ansvaret for rekruttering af eksterne interviewere i København, så det er mig, som holder jobsamtaler og ansætter.

Det er et komplekst job, men jeg elsker det. Både fordi der er skæve arbejdstider og fordi der både er dage på kontoret og dage ude, hvor jeg har kundekontakt. Jeg hjælper forskellige kunder med at få større forståelse og indsigt i, hvordan de bedre kan forstå deres kunder og deres kunders behov. Arbejdet er meget “frihed under ansvar”, og jeg har nogle super gode kollegaer.

Vil du gerne fortælle om dit studiejob? Så skriv en mail, hvor du besvarer samme spørgsmål, som bliver stillet i denne artikel – og fortæller om en dag på dit studiejob. Send mailen til uni-avis@adm.ku.dk.

Seneste