Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Se Timo Kivimäki forsvare sig

SPIONSAG - Timo Kivimäki bliver interviewet af TV2 News foran retten i Glostrup efter domsafsigelsen. Han fastholder sin uskyld og kritiserer rektor Ralf Hemmingsen for at have appelleret til Politiets Efterretningstjeneste (PET) om at skabe klarhed om reglerne for samarbejdet med fremmed magter.

Den spiondømte finske professor Timo Kivimäki blev interviewet af TV2 News umiddelbart efter domsafsigelsen.

Han kaldte blandt anden dommen på fem måneders fængsel for »overraskende« og »uretfærdig«, eftersom han ikke vidste, at det var russiske spioner, som han leverede oplysninger til.

Se interviewet på engelsk med Timo Kivimäki her

Brug for klare regler

Han forklarer også, at han har samarbejdet med danske, finske og nederlandske diplomater på præcis samme måde, som han gjorde med de ansatte fra den russiske ambassade.

Og han mener, at der er brug for, at de danske politikere diskuterer, hvor grænsen for samarbejdet med fremmede magter går.

Appellen fra Københavns Universitets rektor Ralf Hemningsen til Politiets Efterretningstjeneste (PET) om at skabe klarhed om reglerne for, hvad man må og ikke må, når man samarbejder med andre lande, var rettet til de forkerte, mener Kivimäki.

PET laver ikke loven, det gør domstolene, argumenterer den finske professor.

LÆS: Rektor spist af med pjece fra PET i spionsag

clba@adm.ku.dk

Seneste