Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Sexchikane, vold og mobning på Hum

Det Humanistiske Fakultet indkaldte onsdag den 9. september de ansatte til stormøde om mobning.

Den netop afsluttede arbejdspladsvurdering har nemlig afsløret at både sexchikane, vold og mobning er problemer for de ansatte på Københavns Universitet.

Hver tiende tap’er og hver tiende vip’er har været udsat for mobning på Københavns Universitet. De fleste kun af og til, men to procent oplever systematisk mobning. Det er både kollegaer og studerende, som gør livet surt for mobbeofrene.

Nultolerance

Dekan Kirsten Refsing meldte klart ud på konferencen med en krigserklæring mod mobbekulturen:

»Vi accepterer ikke mobning. Det vil vi bare ikke have. Og jeg er parat til personligt at gribe ind, hvis medarbejdere kontakter mig og fortæller om tilfælde af mobning.«

»Må vi så ikke en gang have det sjovt?« spurgte en tilhører i salen – under henvisning til, at det var den typiske reaktion, som hun blev mødt med, når diskussionen om drillerier blev rejst.

»Nej, I må ikke engang have det sjovt – hvis der er nogen, som føler sig krænket af det,« lød svaret fra en af konferencens mobbeeksperter, juridisk konsulent fra HK Jeanette Hahnemann.

Svage ph.d.er

På Det Humanistiske Fakultet lader det til at ph.d.erne er en gruppe, som kræver særlig opmærksomhed. Selv om mange ikke har afleveret besvarelsen, så tyder det på at sexchikane og mobning er et større problem blandt de nederste på forskerrangstigen.

»Ph.d.erne er en svag gruppe. De er dybt afhængige af at have et godt forhold til deres vejleder. Hvis det går skævt, så frygter de at deres fremtid som forsker er i fare,« fortalte Lisbeth Møller fra Dansk Magisterforbund.

Samlet set på Københavns Universitet har lidt over tre procent af de ph.d.-studerende oplevet sexchikane, mens fem procent angiver mobning som et problem.

Seneste