Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

SF får ny forskningsordfører

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - SF får ny forskningsordfører - Så smart omgår AU problemer med persondata i skyen - Besparelser på høreapparater skal betale for forskningsaftale - Bliv frivillig lektiehjælper og få noget på CV'et - Mindfulness er ingen mirakelkur mod stress - Jørn Vestergaard: Terrorsag kan ændre retspraksis.

SF får ny forskningsordfører

Socialistisk Folkepartis nylige formandsvalg har givet partiet en ny forskningsordfører. Lisbeth Bech Poulsen afløser Jonas Dahl på posten, skriver altinget.dk. Foruden forskningsordførerskabet fungerer Lisbeth Bech Poulsen også som blandt andet kommunalordfører og EU-ordfører.

Så smart omgår AU problemer med persondata i skyen

Med et enkelt teknisk greb er det lykkedes Aarhus Universitet (AU) at sikre sig den korrekte digitale identitet på studerende, der går til eksamen, og samtidig forhindre. at Microsoft får noget at vide om deres identitet. Nu er det muligt for AU at gøre skriftlig eksamen på universitetet digital ved hjælp af Microsofts cloud-løsning Azure, uden at komme i karambolage med den danske persondatalov, skriver version2.dk.

Besparelser på høreapparater skal betale for forskningsaftale

Folketingets partiers forskningsordførere mødtes mandag aften for at diskutere forskningsreserven på næste års finanslov. De fleste partier er enige om, at en del af besparelser på over 100 millioner kroner på tilskud til høreapparater skal gå til at finansiere forskningsreserven, skriver altinget.dk. Blandt andre Enhedslisten og Liberal Alliance er for, mens Dansk Folkeparti og Venstre tøver.

Bliv frivillig lektiehjælper og få noget på CV’et

Allerede i dag er der 45 lektiehjælpere i København, hvoraf størsteparten er universitetsstuderende, der hjælper unge med alt fra danske stile til matematik. Som studerende kan du komme til infomøde på Det Natur- og Sundhedsvidenskabelige Fakultetsbibliotek torsdag 8. november kl. 17-18, hvis du overvejer at blive frivillig. Hvis du bliver lektiehjælper, vil du komme til at rådgive online sammen med 11 andre lektiehjælpere. Udover at give dig et fagligt og socialt netværk, kan lektiehjælpen også forbedre dine undervisning- og it-kompetence og se rigtig godt ud på dit CV, skriver KU’s intranet.

Mindfulness er ingen mirakelkur mod stress

Karen Lisa Salomon, ledelsesforsker og antropolog på KU, siger ifølge berlingske.dk, at der er stor uenighed om, hvilke effekter mindfulness har mod stress. Det samme gør sig gældende med hensyn til hvor godt og for hvem, det virker. Det vigtige for hende er, at mennesker har brug for pauser, og teknikken med mindfulness kunne lige så godt kaldes for fokuseret dagdrømmeri, selvbearbejdende afslapningsmetoder eller en lur, mener hun.

Jørn Vestergaard: Terrorsag sætter nye grænser

Dansk retspraksis kan ændre sig med retssagen mod fem unge aktivister, der er tiltalt efter terrrorparagraffen, selvom de ikke har påført nogen personskade i forbindelse med et brandattentat, mener professor i strafferet Jørn Vestergaard fra KU. Ifølge anklagemyndigheden er omfanget af (person)skade ikke afgørende for tiltalen; det afgørende for dommen er hensigten. Jørn Vestergaard mener, at dommen over de fem aktivister vil ændre retspraksis, fordi grænserne på området i forvejen er flydende, så dommen vil komme til at bestemme, om militante aktioner fremover bedømmes som terror efter de langt hårdere terrorparagraffer end som almindelig kriminalitet.
BT, 1. sektion, side 28, tirsdag 30. oktober 2012.

Seneste