Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

SF vil banke 1.800 studieboliger op

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - SF vil banke 1.800 studieboliger op - Socialdemokrater deler bekymring over studerendes bolignød - Københavns Universitet investerer stort i kemi - KU udbyder uddannelse om klimaforandringer - Linda Koldau raser over »aarhusiansk verdensklasse« - Mere forskermod til magtkritik efterlyses

SF vil banke 1.800 studieboliger op

Med et kommunalt udspil, der ligger i forlængelse af regeringens udspil til en SU-reform, vil Socialistisk Folkeparti (SF) i København og Aarhus forsøge at give de studerende prisvenlige tag over hovedet via en række initiativer og ændringer, der skal sikre i omegnen af 1.800 studieboliger i de to byer i løbet af de kommende år, skriver Berlingske.

Socialdemokrater er også bekymrede over studenterbolignød

Der skal gøres en særlig indsat for at hjælpe unge studerende med at finde en bolig til rimelige penge ved studiestart i landets to største byer, medgiver Socialdemokraterne. Det sker, efter at SF er kommet med et kommunalt udspil med hovedfokus på netop studieboliger, skriver Berlingske.

Københavns Universitet investerer stort i kemi

Kina og Indien er ved at overhale Danmark inden for kemi. Det gælder især inden for opdagelser af nye kemiske reaktioner og nye stofklasser, siger professor Morten Meldal fra Nano Science Center ved Københavns Universitet (KU) til Politiken. Udviklingen bekymrer forskere, og KU investerer derfor 35 millioner kroner i et nyt center for Evolutionær Kemisk Biologi, der bliver en del af Kemisk Institut. Centret skal åbne i august 2013.
Politiken, 1. sektion, side 9, søndag 31. marts 2013 og i Nyheder fra KU.

KU udbyder uddannelse om klimaforandringer

Danmark bliver det første land i Europa til at uddanne kandidater i klimaforandringer. Uddannelsen vil blive tilknyttet Insititut for Geovidenskab og Naturforvaltning ved KU, skriver Politiken.

Linda Koldau raser over »aarhusiansk verdensklasse«

»Spild af tid, talent og skattepenge« skriver Linda Koldau om det, der foregår på Det Humanistiske Fakultet på Aarhus Universitet (AU) – hvor hun tidligere har været professor i tre år. I et indlæg i Jyllands-Posten (kræver login) fortæller hun om et institutmøde den 5. marts 2013, hvor hun fik »sit første alvorlige chok« over niveauet på AU. Medarbejderne, der deltog i mødet, blev af en institutleder bedt om at at være med i »kreative lege« for at finde på bevidst absurde forlag til nye suppleringsfag med det ene formål »at fange nye studerende«. Forslagene var så morsomme, ifølge Linda Koldau, at alle grinte, og hun grinte med, fordi hun troede ikke, at de absurde forslag kunne blive alvor. Hun tog fejl.

Efterlyser mere forskermod til magtkritik

En professor efterlyser i et indlæg i Aktuel Naturvidenskab forskere, der tør gå i kødet på skadelige magtstrukturer. Professorens indlæg har derefter givet Politikens blogger Rune Engelbreth Larsen anledning til at skrive endnu et indlæg.

anfj@adm.ku.dk

Seneste