Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Skal universiteter bevise deres værdi?

NYHEDSOVERBLIK MANDAG - Skal universiteter bevise deres værdi? - Forskeruddannede rammes også af arbejdsløshed - Tragedien om den overdrevne selvtillid - Schellnhuber advarer USA om mørke tider.

Skal universiteter bevise deres værdi?

Frustrerede universitetsforskere, som bekender sig til de klassiske humboldtske universitetsdyder, er trætte af intetsigende managementspeak fra politikere, der forsøger at sætte en anden dagsorden i disse tider. Ingeniøren.dk ridser problemstillingen op i en artikel.

Forskeruddannede rammes også af arbejdsløshed

Når både det offentlige og det private skærer ned, rammer det også de allerhøjest uddannede, og den voldsomme vækst i antallet af forskerstuderende forværrer situationen. Akademikernes Centralorganisation opfordrer politikere og universiteter til at skrue ned for antallet af ph.d.-studerende, skriver Information.

Tragedien om den overdrevne selvtillid

Når det drejer sig om overvurdering af egne evner står det værst til hos professorer, chefer og andre beslutningstagere højt på strå. Kun statsledere, generaler og nationaløkonomer kan være endnu slemmere til at selvovervurdere, skriver Ingeniøren.dk i en artikel om en matematisk model, der beskriver, hvorfor det er sådan.

Schellnhuber advarer USA om mørke tider

Nyudnævnt æresdoktor ved Københavns Universitet (KU), den tyske dr. Joachim Schellnhuber, advarer, lige inden FN´s klimakonference i Durban, om, at USA er på vej til at falde tilbage i fortidens mørke, hvis en republikansk kandiadt vinder næste præsidentvalg, vil 300 års oplysningstid have været forgæves, mener Schellnhuber.

Seneste