Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Skandaleombrust Penkowa på jobjagt

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Skandaleombrust Penkowa på jobjagt - Ny regering sparer alligevel kvart milliard kroner på forskningen - KU strammer op: Vil undgå ny Penkowa-sag - Studerende kræver ombudsmand på alle universiteter efter Penkowa-sag - Derfor uddøde de store pattedyr.

Skandalaombrust Penkowa på jobjagt

Milena Penkowa, ex stjerne-hjerneforsker på Københavns Universitet (KU), er nu gået på jobjagt efter at have fået dispensation til at gøre den kliniske del af sin uddannelse færdig, skriver Politiken – og flere andre aviser.

Regeringen sparer alligevel kvart milliard på forskning

FINANSLOV: Trods løfter om det modsatte, har regeringen ikke rullet alle VK’s besparelser på forskningsområdet tilbage. Vi har lappet de værste huller, siger uddannelsesminister Morten Østergaard (R), ifølge Altinget.dk.

KU strammer op: Vil undgå ny Penkowa-sag

Ledelsen for KU overvejer nu en såkaldt whistleblowerordning til mistanker om videnskabelig uredelighed, lød det på et møde holdt torsdag eftermiddag om, hvad universitetet har lært af den såkaldte Milena Penkowa-sag, skriver Politiken.

Studerende kræver ombudsmand på alle universiteter efter Penkowa-sag

De studerende er begejstrede for at få et nyt studenterombud på KU. KU opretter ordningen i kølvandet på den såkaldte Milena Penkowa-sag, og de studerende er faktisk så begejstrede, at de vil have modellen bredt ud til alle universiteter i Danmark, skriver Politiken.

Derfor uddøde de store pattedyr

Under sidste istid for 10.000 år siden skyldtes udryddelsen af moskusoksen, det uldhårede næsehorn, sabeltigre, kæmpeelefanter og kæmpedovendyr ikke alene menneskets jagt på dyrene, det var en kombination af flere forskellige faktorer, siger postdoc Eline Lorenzen fra Grundforskningscentret for Geogenetik ved KU til Berlingske.

Seneste