Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Skimmelsvamp i KUAs bankende, nye hjerte

HOST - Det er ikke engang et år siden, KUA2 åbnede dørene for de studerende på Det Humanistiske Fakultet. Nu slås den nyåbnede bygning med skimmelsvamp.

Det store højloftede rum, der er KUA2’s torv, er denne dag i august som en tidlig forårsdag lige før stilheden brydes af fuglesang og bøgetræerne springer ud. Studiestart står for døren her i KUA’s hjerte.

Men alt er ikke idyl. En fugtighed har bredt sig, og for en uges tid siden fik fakultetets ansatte således besked om, at to af torvets mødelokaler er blevet ramt af skimmelsvamp.

Den angrebne belægning er blevet fjernet, og nu ventes der bare på, at betonen tørrer, hvilket tager sin tid, hvorfor de angrebne lokaler ikke vil kunne tages i brug før efter efterårsferien.

Det forlyder fra ledelsessekretariatet, at skimmelsvampen ikke har nået at brede sig yderligere, men at tilfældet har været så slemt, at en ansat har oplevet direkte ubehag i forbindelse med fjernelsen.

15 kubikmeter vand er årsag

Skimmelsvampen er et resultat af en beskadiget vandrør i gulvvarmen, der har lækket cirka 15 kubikmeter vand ud under gulvbelægningen.

Skaden er angiveligt sket under selve byggeriet, og selv om et underliggende gruslag har afledt store mængder af vandet, er lokalernes gulvvarme så slemt medtagne, at de bliver taget permanent ud af drift – så husk uldsokkerne til vinterens møder på KUA2.

De pågældende mødelokaler bruges primært af Studieservice, der har bolig i torvets fjerneste hjørne. Da jeg stikker hovedet ind på deres kontoret, sidder der en venlig ansat, der ikke ved meget om balladen, men som trods skadernes begrænsede omfang, kommenterer sagen.

»Ja, altså, vi har jo ikke så mange mødelokaler her på KUA2, så det er jo en klar konsekvens, at vi kommer til at mangle dem.« Hun tilføjer, at folk kun lige er kommet tilbage fra ferie og næppe endnu har opdaget, at lokalerne er blevet lukket af.

”Lukket på grund af reparationsarbejde” står der på dørene.

Det er ikke nemt at være KUA

Selv om det måske virker grotesk at slås med skimmelsvamp i en bare ét år gammel bygning, er det faktisk ikke første gang, at KUA2 har været plaget af problemet.

Allerede i 2011 kunne der konstateres skimmelsvamp som resultat af en utæthed i byggeriet, og i 2013 fremgik det af et mødereferat fra fakultetets arbejdsmiljøudvalg, at der blev fundet skimmelsvamp i en skakt mellem KUA2 og KUA3. Det var kun 11 dage før, at KUA2 fejrede sin indvielse den 20. September 2013.

Forventningerne til KUA2 har været tårnhøje. Skuffelserne var svære at skjule, dengang bygningerne åbnede med flere, store tekniske problemer. Mangel på wifi og stikkontakter, defekte mørklægningsgardiner og ringe udluftning var nogle af kritikpunkterne. Der gik heller ikke lang tid før, der blev klaget over, at larmen fra KUA2’s ‘hjerte’ ødelagde koncentrationen på læsepladserne i de omkringliggende lokaler.

LÆS OGSÅ: Byggelarm og glasvægge skaber store støjgener på KUA2.

Lokaler, der er omfattet af skimmel-reparation: 13B-0-15 og 13B-0-27. Lokalerne vil være afspærret cirka frem til uge 43. Resten af torvet kan bruges som vanligt.

uni-avis@adm.ku.dk

Seneste