Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Slut med fratrædelsesgodtgørelser til chefer, der bliver i jobbet

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Slut med fratrædelsesgodtgørelser til chefer, der bliver i jobbet - Milena Penkowa skal betale 65.000 kroner til journalist - De nye studenter er nervøse for fremtiden - EL: SU-reform er en lussing til ressourcesvage unge.

Slut med fratrædelsesgodtgørelser til chefer, der bliver i jobbet

Lederes ansættelseskontrakter på Københavns Universitet (KU) har skabt ivrig debat i pressen i de seneste uger og på KU, skriver KU Kommunikation (link til intranet). Det har også ført til, at principperne for lederes fratrædelsesgodtgørelse, tilbagegangsstilling og åremålsansættelse er ændret. Ledere kan for eksempel ikke længere modtage fratrædelsesgodtgørelser, hvis de ansættes på åremål og med tilbagegangsstilling.

Milena Penkowa skal betale 65.000 kroner til journalist

Tidligere hjerneforsker ved Københavns Universitet Milena Penkowa fik ikke medhold ved retten på Frederiksberg i sin sag mod journalist Poul Pilgaard Johnsen fra Weekendavisen for injurier. I stedet blev hun dømt til at betale 65.000 kroner til journalisten for sagens omkostninger.

De nye studenter er nervøse for fremtiden

Studenterne af i dag er meget målrettede, men også nervøse. Politiken forsøger at tegne et gruppeportræt af dem ved at forhøre sig hos forskellige eksperter, herunder studiechef Claus Nielsen fra KU.

EL: SU-reform er en lussing til ressourcesvage unge

Rosa Lund, uddannelsesordfører for Enhedslisten (EL), skriver i et indlæg i Politiken, at ‘SU-reformen på et splitsekund gør op med mange års fokus på lige uddannelsesmuligheder’. Hun mener, at SU-reformen tilgodeser elitens børn og unge.

anfj@adm.ku.dk

Seneste