Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Slut med papiransøgninger fra 2012

OPTAGELSE.DK - Videnskabsministeren mener, at de unge burde være kloge nok til at søge ind via nettet.

Hvis du ønsker at læse på universitetet, må du også være i stand til at sende din ansøgning elektronisk.

Det bliver virkeligheden fra 2012, hvor alle, der søger ind på en universitetsuddannelse pr. 5. juli, skal søge digitalt via optagelse.dk, har videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) besluttet.

»Internettet er en så integreret del af unges hverdag, at jeg er overbevist om, at den eneste grund til, at nogle fortsat holder fast i papiransøgningsskemaerne, er, at det er blevet en vanesag,« udtaler videnskabsministeren i en pressemeddelelse.

Universiteter skal gå forrest

Hun mener, at de unge har kompetencerne, så det er oplagt, at universiteterne går forrest på digitaliseringsfronten, da det også er lettere og billigere for den enkelte ansøger, der slipper for besvær med porto og papir.

»Universiteterne skal være en digital spydspids. Fra første ansøgning til sidste eksamen skal det være muligt at gøre alt digitalt. Jeg har derfor iværksat en række initiativer, som ser på, hvordan vi kan forbedre undervisningen, eksaminer, ansøgning og kommunikationen ved hjælp af de digitale muligheder. Der ligger et enormt potentiale, og det er oplagt, at universiteterne går forrest,« skriver Charlotte Sahl-Madsen.

I år søgte 48,7 procent af ansøgerne til de videregående uddannelser ind via den digitale tilmelding. I 2009 var det 20,1 procent, og i 2005 var det blot 2,6 procent.

Ansøgere, der søger inden 15. marts, det gælder for eksempel kvote 2-ansøgere, udlændinge og unge med særlige behov vil kunne sende en fysisk ansøgning med posten, men det er planen, at de også kun skal kunne søge digitalt fra 2013.

clba@adm.ku.dk

Seneste