Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Slut med skema-forvirring? KU-studerende laver online skema til alle

OVERBLIK – Ændringer, aflysninger, frustration. Medicinstuderende David Svane kunne ikke få overblik over sit skema med KU’s løsning. Nu har han lavet sin egen online skemaløsning, som kan bruges af alle studerende.

Du kender måske proceduren.

Du har valgt dine hold og fået dit skema – og så bliver alt rodet sammen af ændringer: Timerne i uge 49 er aflyst. I stedet er der dobbelttimer i næste uge. KU’s onlineløsning på skema.ku.dk er ikke stedet, hvor du får et hurtigt samlet overblik.

David Svane har måske en løsning på problemet. Den 22-årige medicinstuderende så et behov for en ny skemaløsning, da han havde problemer med at finde ud af sit skema, og om han havde overlappende timer i løbet af semestret.

Derfor lavede han et website, http://SAU-shoppen.dk, hvor KU-studerende let kan tjekke deres eget skema ved at indtaste deres ID (den ’svenske nummerplade’, de bruger til at logge ind med, red.). Sitet kan også ses på mobilen.

»Det her burde være gjort for flere år siden«

»Det er ret simpelt, men egentlig bare en bedre måde at se dit skema på,« siger David.

Hans løsning indeholder ingen nye oplysninger, men tager de eksisterende oplysninger fra KU og præsenterer dem i et simpelt samlet overblik. Hvis du ikke kan komme til en given time, kan du også se, om der er tilsvarende forelæsninger for andre hold, som du kan gå til i stedet.

David Svanes eget skema som det ser ud på hans skemaløsning.

Davids website er kun et par uger gammelt, men har allerede flere brugere. Især hans medstuderende fra Medicin bruger skemasystemet, som han også oprindeligt udviklede direkte til dem. »Det her burde været gjort for flere år siden,« lød deres første feedback til ham. Efter den gode modtagelse ændrede David programmet og koden bag sitet, så det kunne virke for alle KU-studerende.

Stadig fejl, der skal rettes

David Svane har selv stået for al programmeringen bag sitet. Hans tekniske færdigheder har han selv erhvervet sig »bare ved at prøve«.

»Jeg har lært det, fordi det var sjovt, og i denne her sammenhæng viste det sig at være ret handy,« siger han.

Sådan ser det ud, når David Svanes skal forsøge at få overblik over sit eget skema på KU’s egen løsning på skema.ku.dk.

I skrivende stund virker David Svanes onlineskema for de fleste studerende på Københavns Universitet. For at forbedre det – og rette eventuelle fejl – har han lavet en Facebook-gruppe, hvor brugere kan reportere fejl, som han efterfølgende prøver at rette. Herudover planlægger han også at lave en særlig mobilversion af sitet.

Uni-avis@adm.ku.dk

Seneste