Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

»Slut med tåge af verdensklasse-bullshit«

TILBAGEBLIK - Vi har bedt en række KU-personligheder om at kigge tilbage på 2012. Her professor ved Institut for Engelsk, Germansk og Romansk, Peter Harder. Han ser tilbage på et år, hvor fornyet uddannelsesfokus og reelle bevillinger har gjort det langt glædeligere at være universitetsansat.

Hvad har gjort størst indtryk på dig år?
Det helt afgørende – og gode – i det sidste år har været at der igen er kommet opmærksomhed omkring uddannelserne som universiteternes vigtigste bidrag til samfundet.

Når det så oven i købet er blevet fulgt op af reelle bevillinger, og man har fået genopretningsplaner underbygget af både politiske og ledelsesmæssige beslutninger, må man glæde sig som universitetsansat.

Det er en velsignet ændring i forhold til de år hvor uddannelsernes dagligdag blev nedprioriteret i en tåge af verdensklasse-bullshit, og ingen kunne finde ud af hvor pengene til at få hverdagen til at fungere blev af.

Hvilken begivenhed har defineret dit 2012 på Københavns Universitet?
Fra mit lokale perspektiv er det en vigtig milepæl at parallelsprogscenteret (CIP) for nylig har fået permanent status. Jeg tror, det kan yde et afgørende bidrag til internationaliseringsprocessen, at der er et forskningsbaseret center, som kan udvikle de rigtige løsninger, som sikrer, at KU kan være sprogligt på højde både med det danske samfunds behov – og de behov der rejser sig i forbindelse med globaliseringen.

Hvad er dine håb for KU-året 2013?
For 2013 håber jeg, at 2012’s positive perspektiver udfolder sig videre. Jeg håber også, det lykkes at komme videre med at udvikle en inddragende ledelseskultur, trods de forbehold man fortsat kan have over for universitetsloven. Når man ser hvad andre universiteter har været igennem, har man en del at glæde sig over som ansat ved KU.

Seneste