Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Smertegrænsen er nået - vi har brug for en ny uddannelses-politik

Valg — Ti års uambitiøs uddannelsespolitik har sat sine spor. Studenterrådet kalder til stormøde, hvor Københavns Universitets studerende formulerer deres krav til den næste regering.

Med fremdriftsreformen, uddannelsesloftet og milliardnedskæringer har vi gennem de sidste ti år set, at politikerne på Christiansborg underminerer forudsætningerne for god uddannelse.

Vi studerende er stressede som aldrig før, universitetets demokratiske fundament smuldrer, og vores undervisere bliver fyret i hundredvis.

Studenterrådets stormøde

Mandag den 20. maj kl. 15:00

KUA, Karen Blixens Vej 4

Husk studiekort

Begivenheden på Facebook

Vi mærker reformerne på egen krop hver eneste dag, når kvaliteten i vores uddannelser forsvinder. Når vi starter på universitetet, kæmper vi for at få tag over hovedet, som vi kan betale med vores SU. Alt for ofte lykkes det ikke. Når vi afleverer en opgave, skal vi ikke forvente at få hverken vejledning eller feedback på den, for det er der ikke råd til. Når vores dygtige forskere jævnligt mister gode kollegaer, fordi der skal spares, betyder det, at vi studerende mister dygtige undervisere.

Vores virkelighed

Vi er ikke kun studerende, når vi sidder til forelæsninger i et auditorium. Vi er studerende hele døgnet rundt, og det er ikke noget vi kan holde fri fra – det er vores hverdag og vores liv. Vi forholder os som studerende til den verden vi er en del af, den by vi bor i og det universitet vi går på. Lige præcis derfor bekymrer vi os om alt fra uambitiøs klima- og miljøpolitik over boliger der er til at betale på en SU til manglende bevillinger til små fag på vores universitet.

Studenterrådet kalder til stormøde. Vi studerende skal mødes, diskutere og vedtage vores krav til en ny regering.

Milliardnedskæringerne bliver bortforklaret med, at det handler om effektiviseringer og omprioritering. Men virkeligheden er en helt anden. Vores uddannelser er engang blevet kaldet kornfede af en tidligere uddannelses- og forskningsminister. Det har de aldrig været. Til gengæld er de hen over de seneste år blevet tynde som græsstrå, der er på nippet til at knække.

Vi er nået langt over smertegrænsen.

Vi stiller krav til en ny regering

I Danmark skal vi leve af viden, og derfor har vi ikke råd til at politikerne på Christiansborg fører en politik, der udhuler vores uddannelser.

Folketingsvalget er vores chance for at rette op på den synkende skude. Vi vil have en uddannelsespolitik, der er visionær og ambitiøs – og når politikerne ikke kan levere det, må vi tage sagen i egen hånd.

Derfor kalder Studenterrådet til stormøde. Vi studerende på Københavns Universitet skal mødes, diskutere og vedtage vores krav til en ny regering.

Duk op mandag den 20. maj kl. 15.00 og vær med til at tage ansvar. Det eneste du skal have med, er dit studiekort!

Seneste