Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Sms-indtryk fra immatrikulation og efterfest

STUDIESTART – Uniavisen delte røde kort ud blandt de nye studerende med opfordring til at sms'e os med en rapport fra fredagens immatrikulation og Studenterhusets efterfest. Vær så artig - Studiestart indtelefoneret.

Flere tusinde russer var fredag den 30. september mødt op på Frue Plads for at deltage i den traditionsrige immatrikulation: For at trykke rektor Ralf Hemmingsen i hånden, for at tjekke de andre nye KU’ere ud og for at deltage i Studenterhusets kæmpe efterfest.

Uniavisen bad russerne om at sms’e os øjebliksbilleder fra festivitassen:

Den første tikkede ind allerede klokken 15.33, og den hurtige eksekvering kaster naturligvis en Wulfmorgenthaler Studiehåndbog af sig:

»hmm.. Mon man falder ned i et hul, efter at have trykket rektors hånd? Er det sådan de mindre begavede holder Er det sådan de mindre begavede holder befolkningstallet/intelligensiaen nede?«

Ralf i centrum

Det kan Uniavisen afkræfte. Til gengæld kan vi bekræfte, at mange af de indsendte sms’er kredsede om mødet med his Raflness

»Nu forstår jeg unge pigers vildskab efter håndtryk med nick carter i 90’erne,« lyder et sindbillede, som vi er så begejstrede for, at vi også præmierer den med en bog.

Mere direkte var ’Yassin’ (eller drillesyge medstuderende)

»Rektor gør mig vild i varmen, totalt hipster, Yassin – Informationsvidenskab og Kulturformidling.«

En enkelt tog skridtet videre. Vi himler med øjnene, udbryder ’omg!,’ og tænker, at når du alligevel er i gang med lyve, så kunne du da godt have fabrikeret rektors respons også …

»Jeg gav rektor et knus og hviskede ind i hans øre at jeg var liderlig.«

Stemningsfuld vinder

Rektorhåndtrykket udgjorde dog kun en lille del af Immatrikulationsdagen, der var rig på oplevelser. Nogle gange overraskende steder – som fx når man venter på gratis håndgris i egen tarm.

»I Pølsekøen møder jeg en mand som siger pølsen er for lang, prøvende på at præcisere sin placering uden pms – eller gps, mener han.«

Vi grinte, og det udløser endnu en studiehåndbog.

Vinderen af hovedpræmien – for 300 kr. øl på Studenterhuset – går til en rapport fra Studenterhusets afterparty, som desværre blev udsat for skybrudslignende byger. Men dybe kriser kan både skabe sammenhold og stor kunst. Vi synes i hvert fald at denne sms inkarnerer studiestartens ideelle kernefølelse åndssvagt godt:

»7 mennesker under eet regnslag er ikke een eneste for meget under skybrud! Imma – brings people together«

Vinderne får direkte besked per, well, sms
Nicklas.lund@adm.ku.dk.

Seneste