Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Socialdemokraterne: Alle skal kunne komme ind på universitetet

NYHEDSOVERBLIK ONSDAG - Socialdemokraterne: Alle skal kunne komme ind på universitetet - Vægtigt argument mod overvægt fundet - KU-bananfluer imod uhæmmet cellevækst.

S: Alle skal kunne komme ind på universitetet

I et indlæg i Altinget.dk skriver Socialdemokraternes ordfører for forskning og videregående uddannelse, Kirsten Brosbøl, at det skal være muligt for alle kvalicerede at blive akademikere. Hun kræver en “stille revolution” i uddannelsessystemet med gruppeeksamener, mere frihed til kvote 2 og flere andre forandringsprojekter, står der.

Vægtigt argument mod overvægt fundet

Forskere fra KU har, sammen med University of Bristol, for første gang dokumenteret en klar sammenhæng mellem et højt BMI-indeks og risikoen for at udvikle hjertesygdomme. Videnskabelige forsøg har understøttet i forvejen eksisterende observationsstudier om en sammenhæng, men forsøgene vejer langt tungere som videnskabeligt argument, siger professor Børge Nordestgaard, klinisk professor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet (KU), til PhysOrg.com den 1. maj 2012 (engelsk). Øvrige kilder: Pharma News den 2. maj 2012, Bristol University den 1. maj 2012, EurekAlert! den 1. maj 2012 og Medicalxpress den 1. maj 2012.

KU-bananfluer imod uhæmmet cellevækst

Forskere fra KU har i et studie benyttet sig af en særlig bananflue til at afsløre, at en bestemt type såkaldte carbonhydrider spiller en vigtig rolle for signaler mellem celler; signaler der styrer dannelsen og væksten af nervesystemet. Afsløringen kan have betydning for forståelsen af sygdomme som neurofibromatosis samt forskellige kræftformer, hvor uhæmmet cellevækst er involveret. Det er lektor Ole Kjærulff fra Institut for Neurovidenskab og Farmakologi på KU i fællesskab med Katja Dahlgaard og Hans Wandall, begge fra Institut for Cellulær og Molekylær Medicin, KU, der har stået i spidsen for forskningen. ScientistLive den 1. maj 2012 (engelsk).

Seneste