Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Sociologer skal i job

Sociologisk Institut er et af de institutter på Københavns Universitet med en kulørt og begivenhedsrig historie. Instituttet blev lukket ned i 1980’erne af Folketinget, men blev genfødt i 1992 og er siden blomstret frem på både forskningens og uddannelsens område.

Torsdag den 14. september fejrede instituttet sin 14-års fødselsdag i det splinternye og fine glasauditorium på CSS.

Festen bød både på nationalromantiske sange af CSS-koret, en let anretning og powermingling for både studerende, kandidater og ansatte. Men hvad er en fødselsdagsfest uden en festtale? Her havde instituttets festkomité vist sig modige og inviteret Undervisningsminister Bertel Haarder til at holde en tale om hvad vi skal med sociologer.

Et både kontroversielt og på sin vis temmelig tragikomisk valg, for det var netop Bertel Haarder der i sin tid, også som undervisningsminister, blev instituttets banemand og lukkede den sociologiske uddannelse på KU helt ned.

Den erfarne venstreminister var selv klar over sit særlige forhold til Sociologisk Institut.

»Når jeg står her i dag, er det nærmere fordi at jeg før har beskæftiget mig med Sociologisk Institut,« sagde ministeren, og den bemærkning fik latteren frem blandt sociologerne.

I sin festtale reflekterede Bertel Haarder over spørgsmålet om hvad man i dag kan bruge sociologer til.

»Hvad skal vi med sociologer? Ja, sociologer skal i job. Jeg har været inde på Sociologisk Instituts hjemmeside, og den har, selv om den er lyserød, en afdeling med jobannoncer. Hvis I ikke vil være avisbude, så brug den, få jer et job,« lød den ministerielle anbefaling der hermed er viderebragt.

Seneste