Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Sociologistuderende afblæser blokade, afventer ledelsens træk

AKTION - Sociologisk Institut er genåbnet efter studenterblokade. Men de kritiske studerende fortsætter kampagnen for at ændre ledelsens beslutninger.

De sociologistuderende blokerede torsdag og fredag deres institut på Center for Sundhed og Samfund i protest mod nedskæringer på deres uddannelse og manglende dialog med ledelsen om udviklingen på instituttet, men mandag har de ansatte igen kunnet passe deres arbejde.

LÆS: Sociologistuderende blokerer instituttet.

»Vi har formået at sætte fokus på problemerne, og afventer nu en melding fra ledelsen og de ansatte,« siger Frederik Bach fra Fagrådet på Sociologi, som er med til at koordinere de studerendes aktion. »Men kampagnen fortsætter,« siger han.

Ledelse undrede sig over studenteraktion

Ledelsen på Sociologi, repræsenteret ved institutleder Carsten Strøby Jensen og studieleder Charlotte Baarts kommenterede dog allerede i fredags de studerendes blokade, og tonen var ikke forsonlig.

Institutledelsen anerkendte hverken de studerendes påstand om nedskæringer og manglende dialog, eller deres ret til at blokere instituttet. De ‘undrede’ sig over blokaden.

»Vi vil gerne tilkendegive, at vi finder en sådan besættelse uacceptabel. Dels har det forhindret vores ansatte i at komme på arbejde, dels har det ødelagt muligheden for at afholde en længe planlagt institutdag, hvor alle studerende og ansatte skulle mødes om faglige emner,« skrev Carsten Strøby Jensen og Charlotte Baarts til Uniavisen.

Studerende lægger råd op onsdag

På onsdag den 30. oktober holder de sociologistuderende stormøde for at planlægge deres næste træk.

Sociologi har godt 700 indskrevne studerende på bachelor- og kandidatniveau, og de planlagte nedskæringer på øvelsesholdene påvirker stort set kun studerende på grunduddannelsen. »Vi forventer at se 80-100 studerende,« siger Frederik Bach.

»De sidste par møder har haft samme høje fremmødeprocent, og det viser, at Fagrådet formår at repræsentere de studerendes interesser,« siger Frederik Bach.

Tre andre studenterorganisationer fra Det Samfundsvidenskabelige Fakultet har i et åbent brev udtrykt støtte til de sociologistuderendes kampagne.

chz@adm.ku.dk

Seneste