Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Sofacampers

BOLIGMANGEL - Kan vi låne din sofa? Sådan lyder appellen fra Studenterrådet, der har sat gang i en ny kampagne for at hjælpe nye studerende i bolignød.

I takt med at antallet af studerende både på KU og på de øvrige universiteter i hovedstaden stiger, vokser presset for at finde en billig studenterbolig også, vurderer Studenterrådet.

Akut behov

»Der forventes ca. 30.000 flere unge i København i perioden 2010-2020, og KU har et rekordoptag i år, ligesom alle andre uddannelsesinstitutioner. Oveni dette kommer et stort stigende antal internationale studerende. Og der er ikke bygget almene kollegier siden 1995,« siger studenterrådsformand Bjarke Lindemann Jepsen i en pressemeddelelse om kampagnen. Og videre:

»Derfor er sofaformidlingen blot en del af en større kampagne, hvor vi vil få rådhuset, boligselskaberne og de pengestærke fonde til at få øjnene op for nødvendigheden af at bygge flere studieboliger, der er til at betale.«

Begrænset periode

På Studenterrådets hjemmeside kan man både tilbyde sin egen sofa til en boligløs medstuderende eller søge efter en ledig divan. Tanken er, at ældre studerende kan låne ud til nye studerende.

Bjarke Lindemann Jepsen er godt klar over, at man som sofa-udlåner ikke kan have en ny studerende boende i længere tid:

»Der er tale om en akut sofaformidling og i første omgang forpligter man sig på at låne sin sofa ud frem til 4. september, dvs. cirka to uger. Det giver vores nye medstuderende lidt tid til at komme til København og lede efter et sted at bo permanent,« siger han.

Hvis du vil stille din sofa til rådighed eller står i akut bolignød, så tjek Studenterrådets hjemmeside ud

line.hjorth@adm.ku.dk

Seneste