Annonce
Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Sommerfuglene får eget hus i Botanisk Have

Reception — Smukke og betagende er de, men sommerfugle er også vigtige forskningsemner. Derfor har Botanisk Have nu indrettet et helt område til dem.

Masser af sommerfugle flagrer nu rundt i eget hus i Botanisk Have. Insekterne med de skælklædte vinger i prangende kulører har fascineret forfattere, kunstnere og videnskabsfolk siden antikken.

Ifølge en pressemeddelelse skal Sommerfuglehuset give forskningshaven et formidlings- og oplevelsesløft. Botanisk Have er hjemsted for over 10.000 plantearter, så sommerfuglene får forhåbentlig også en god oplevelse.

Der er åbningsreception for Sommerfuglehuset torsdag den 28. juni kl. 16.00 – og dørene åbner for publikum fredag den 29. juni.

Verdens sommerfuglebestande er dykket drastisk

De kommende publikummer kan selv studere sommerfuglene, som de skoleeksempler de er på millioner af års evolutionshistorie i samspil med planter og dyrearter, hvor udseende og adfærd er et resultat af en konstant tilpasning til deres omgivelser. Samtidig er de et forskningsaktiv for Botanisk Have.

»Som indikatorarter giver sommerfuglene os klar besked om, hvordan selv bittesmå ændringer i livsforhold som for eksempel ganske små temperatursvingninger og manglende adgang til føde påvirker bestandene,« siger Botanisk Haves museumsdirektør Peter C. Kjærsgaard.

Dette eksemplar lader til at kigge tilbage på sin betragter.
billede: Statens Naturhistoriske Museum, Birgitte Rubæk
Snigkig ind i Sommerfuglehuset
billede: Statens Naturhistoriske Museum, Karoline Lyngholm Larsen
Sommerfuglene har fordel af alle de mange planter, der i forvejen findes i KU-haven.
billede: Statens Naturhistoriske Museum, Karoline Lyngholm Larsen

Praktisk info

Palmehus-komplekset
Botanisk Have
Gothersgade 128

Medarbejdere på KU har gratis adgang mod forevisning af KU-ID kort med billede.

Alle studerende både danske og udenlandske betaler 40 kr. mod forevisning af gyldigt studiekort.

Andre gæster kan købe billetter ved Sommerfuglehuset (Voksen: 60 kr., barn (3-16 år): 40 kr., barn (0-2 år): Gratis, Studerende: 40 kr.)

 

»Mange steder i verden dykker sommerfuglebestandene drastisk, og vi mister dyre- og plantearter hele tiden og i en hast, der kun kan sammenlignes med tidligere tiders store massedød i jordens historie – sidst for omkring 66 millioner år siden,« siger Peter C. Kjærsgaard.

Mennesket spiller selv en central rolle i den sammenhæng, mener han. Sommerfuglehuset er Botanisk Haves lokale bidrag til at forsøge at vende den udvikling.

Botanisk Have er en del af Statens Naturhistoriske Museum, der hører under Københavns Universitet.

Annonce

Seneste