Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Spar på energien!

En kampagne er skudt i gang for at få alle med på at skære i forbruget af varme og el

Gør noget for miljøet, foreslår grønne plakater hængt op rundt om på Københavns Universitet (KU). Plakaterne er kun et af flere initiativer der sætter gang i en energisparekampagne ‘Grøn Gerning’ der kører i tre uger, fra 23. februar til 16. marts. Kampagnen henvender sig til alle ansatte og studerende og skal slå to fluer med ét smæk: spare energi og dermed reducere KU´s CO2-udslip af hensyn til klimaet og miljøet samt spare KU for penge til driftsudgifter for el og varme.

Kampagnematerialet ligger nu på internettet, og der er trykt foldere og andet materiale til at blive delt ud. Grøn Gerning benytter sig desuden af ‘grønne ambassadører’ til at formidle budskabet, og i skrivende stund har 220 medarbejdere påtaget sig den ekstra opgave.

Susanne Fray er blevet grøn ambassadør for sin afdeling. Hun er kontorfuldmægtig på Afdeling For Sundhedstjenesteforskning på Center for Samfund og Sundhed, og hun har allerede sendt mails ud til alle ansatte med en opfordring om at spare på energien. Desuden har hun sørget for at kampagnen figurerer som et selvstændigt punkt på dagsordenen på næste afdelingsmøde. Kampagnens foldere ligger fremme på bordene i afdelingens frokoststue, og de har allerede affødt flere gode ideer til handling.

»Vi skal for eksempel have fat i nogle energispare-skinner samt have sat tænd og slukure på alle vores printere og kopimaskiner,« siger Susanne Fray og fortæller at alle pærer på afdelingen allerede er blevet udskiftet sidste år med energisparepærer, ligesom afdelingen også sender alt papir til genbrug og printer på begge sider.

anfj@adm.ku.dk

Seneste