Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Statistik får journalister til at overdrive forskning

NYHEDSOVERBLIK FREDAG - Statistik får journalister til at overdrive forskning - KU-professor: Kemi-dom minder om 1200-tallet - Sociale medier gør den politiske debat mere rå - Havdyrsaktiviteter hos Øresundsakvariet i påskeferien.

Statistik får journalister til at overdrive forskning

Michael Krabbe, post.doc ved Center for Makroøkologi, Evolution og Klima ved Københavns Universitet (KU), og lektor Kristian Hvidtfelt Nielsen fra Aarhus Universitet, siger i en artikel i Berlingske, at journalister ofte har svært ved at manøvrere i forskningens statistiske forbehold og usikkerheder og tit udelader dem, og forskningsresultater kan derfor komme til at virke for konkluderende.

KU-professor: Kemi-dom minder om 1200-tallet

Peter Pagh, professor i jura ved KU, stiller i Berlingske spørgsmålet, om det er rimeligt, at fætrene Claus og Henrik Prom i en Højesteretsdom er blevet forsøgt hængt op på fædrenes gerninger. Fætrene købte kemifabrikken Proms Kemiske Fabrik, der stod for en af de største forureningsskandaler i nyere tid i Danmark, af deres fædre. Peter Pagh mener, at vi ellers skal tilbage til 1200-tallet for at finde eksempler på slægtsansvar.

Sociale medier gør den politiske debat mere rå

Anders Esmark, lektor på Institut for Statskundskab på KU, siger i en artikel i Kristeligt Dagblad, at når politikere udtaler sig stadig mere bramfrit på Facebook og andre intermedier, kan det undergrave den politiske debat. Paradoksalt nok kan de sociale medier også gøre debatten mere vedkommende, mener han.

Havdyrsaktiviteter hos Øresundsakvariet i påskeferien

Lær og rør ved havdyr, opskæring og undersøgelse af havdyr, og fodring af havdyr. Øresundsakvariet, der hører under KU, giver børn og andre undersøgende sjæle muligheden i påskeferien for at komme tættere på alle slags dyr, der mest lever i Øresunds vand, skriver Øresundsakvariet i en pressemeddelelse. Der er åbent alle påskedage fra kl. 10-17. Mere info på museets hjemmeside.

Seneste