Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Stem på Årets Danske Forskningsresultat 2012

NYHEDSOVERBLIK TIRSDAG - Stem på Årets Danske Forskningsresultat 2012 - Østergaard: Historisk højt beløb til universiteter - Sådan påvirker ADHD-medicin hjernen - De studerende gør bare, hvad de får besked på - Vælgerne havde foretrukket blå finanslov med Venstre - V-forslag på kant med grundloven.

Stem på Årets Danske Forskningsresultat 2012

Videnskab.dk har udvalgt 10 af de mest opsigtsvækkende og spændende videnskabelige resultater fra 2012, som du kan se igennem og stemme på.

Østergaard: Historisk højt beløb til universiteter

Uddannelsesminister Morten Østergaard mener selv, at bevillingerne til universiteterne er historisk høje på finansloven, skriver Altinget.dk. Venstre og Dansk Folkeparti er til gengæld skuffede over, at Østergaard valgte at fordele forskningsreserven uden dem, men Morten Østergaard afviser deres kritik, også ifølge Altinget.dk.

Sådan påvirker ADHD-medicin hjernen

Danske forskere fra KU har lavet en metode, så de kan se, hvordan nogle typer ADHD-medicin påvirker hjernens belønningssystem, skriver Videnskab.dk. KU har også lavet en pressemeddelelse om sagen, og de nye forskningsresultater er desuden bragt i det amerikanske tidsskrift Journal of Neurophysiology.

De studerende gør bare, hvad de får besked på

Når de studerende vrager al viden, som de ikke kan bruge her og nu, så lyder de bare som et ekko af politikerne, der spørger, hvornår de studerende kan komme i job. Den massive jobfokus i samfundet har skabt denne kultur blandt de unge, så det er ikke de studerende, der er dovn eller dumme, når de ikke bruger tiden på universitetet til at fordybe sig. Problemet ligger i debattonen og hos politikerne, skriver Information.

Vælgerne havde foretrukket blå finanslov med Venstre

Ifølge valgforsker Sigge Winther Nielsen fra KU er det »kontraproduktivt« for regeringen at indgå aftaler med Enhedslisten, så i løbet af de næste par måneder vil man se, at regeringen omklamrer Venstre i forbindelse med strammerreformer.

V-forslag på kant med grundloven

Venstres (V) forslag til en kontanthjælpsreform om at ændre forsørgerpligten strider med mod grundloven, vurderer flere eksperter, blandt andre professor Kirsten Ketcher, ekspert i socialret ved KU, skriver Berlingske.

Seneste