Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Stem på Anna-Thora, så tandlægerne lærer at bore

DEBAT - Hvis sparekravene på Tandlægeskolen blive gennemført, kan vi ikke holde fast i fagligheden. Og så vil vi stå tilbage med en dårlig smag i munden, som en tandbørste og en sugetablet ikke kan fjerne, skriver to tandlægestuderende på vegne af Sundrådet.

Vi opfordrer alle tandlægestuderende og alle andre studerende på Sund at stemme på Anna-Thora fra SundRådet til Akademisk Råd.

Kun ved forsat at have en odontolog i Akademisk Råd, kan vi kritisere uddannelsesbesparelserne over for dekanen.

»Dansk tandpleje er i verdensklasse.« Sådan sagde indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder,
da han for nogen tid siden, holdt åbningstale ved tandlægernes årskursus.

Som tandlægestuderende er vi glade for den konstatering, men står uforstående over for, hvorfor man på Sund har valgt at skære i vores uddannelse. Forleden blev vi studerende og ansatte nemlig informeret om et ufravigeligt sparekrav på 10 millioner kroner.

Dette sparekrav undrer os meget, da Københavns Universitet markedsfører sig på, at vi
skal klare os i den internationale konkurrence ved at satse på viden, forskning og innovation. Vi skal være studerende i verdensklasse, så dansk tandpleje fortsat kan være i verdensklasse.

Fra den 2. til den 8. december vil der være universitetsvalg på Københavns Universitet. I den forbindelse vil vi på det kraftigste opfordre til, at alle studerende på Sund sætter deres kryds ved vores kandidat til Akademisk Råd fra Odontologisk Forening, Anna-Thora Vejlebo.

Så kan vi få en fornuftig dialog med Ulla Wewer og resten af ledelsen i vores fælles arbejde for at sikre et højt uddannelsesniveau – både for Odontologi, men også for alle andre studier på Sund, der skal sikre den danske sundhed fremover.

Som tandlægestuderende og kommende tandlæger har vi en enorm faglig stolthed, som vi ønsker at holde fast i. Dansk tandpleje forbliver ikke med at være i verdensklasse, hvis sparekravene bliver gennemført.

Og både Bertel Haarder og vi studerende vil stå tilbage med en grim smag i munden, som ikke kan tages med tandbørsten eller en sugetablet.

Seneste