Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Større fakulteter = mere administration

OVERBLIK ONSDAG - Større fakulteter = mere administration - Man kunne lige så godt særbehandle KU - Ny 2-årig eliteuddannelse for biobachelorer.

Større fakulteter = mere administration

Måske er et megafakultet en god idé for forskningen, måske ikke. Meningerne er delte i Information. Lektor Joachim Mathiesen, Niels Bohr Instituttet, mener til gengæld, at man kan være sikker på en ting: »Større enheder skaber mere administration. Om man kan gøre det anderledes i de nuværende fusioner, ved jeg ikke, men vores undersøgelse af de skandinaviske universiteter indikerer, at det ikke er nogen fordel.«

Man kunne lige så godt særbehandle KU

Lektor i kunst og kulturvidenskab Stig Jarl mener ikke, at der er grund til at holde Det Kongelige Teater fri for udgifter til det store operahus ved havnen. »Så skulle noget tilsvarende gælde for andre kulturinstitutioner og for eksempel også for universiteterne,« siger han til Kristeligt Dagblad.
Kristeligt Dagblad 4. januar, side 6.

Ny 2-årig eliteuddannelse for biobachelorer

Det foregår mest på CBS, men KU har også aktier i en ny kandidatuddannelse, der skal koble den problemramte biotek-industri sammen med noget frisk viden om business. Adgangsbilletten er en bachelor i bioteknologi eller biologi.
Berlingske 4. januar, Business, side 8

Seneste