Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Stop ministeren!

KLUMME - Mie Sofie Andersen opfordrer sine medstuderende til at komme til demonstration mod uddannelsesministerens dimensioneringsplan.

For to uger siden fremlagde uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen sit forslag til, hvordan hun egenhændigt ville skære 4000 studiepladser fra de videregående uddannelser på baggrund af dimmitendarbejdsløshedstal.

Modellen befalede ned til allermindste detalje præcis hvor, hvor meget og hvilke studieretninger der skulle skæres ned i ét forkromet excelark, som vi studerende, undervisere og rektorer blot kunne downloade fra ministeriets hjemmeside og rette ind efter.

Ministeren står alene

Siden er modellen dog blevet skudt i sænk fra alle sider, inklusiv hendes allierede i Folketinget, der synes at ministeren tager sig lige lovligt store friheder på baggrund af en dårligt funderet model, når universiteterne ville være langt bedre til at skrue på optagsknapperne.

I Studenterrådet kender vi efterhånden uddannelsesministerens pisk, tvang og spareøvelser, når vi ser dem. Den fremlagte dimensioneringsmodel er lige så langt ude af trit med både virkeligheden og sund fornuft, som fremdriftsreformen var.

Derfor gør vi i disse dage alt hvad vi kan for at holde jorden varm under ministeren, og rundt omkring på blandt andet SCIENCE, HUM og SAMF har vi efter åbne krisemøder gang i kedlerne.

Vil du være med?

Kom med til demonstration i morgen, torsdag den 9. oktober, når Folketinget holder åbningsdebat.

Vi vil stå på Christiansborg Slotsplads sammen med resten af den danske elev- og studenterbevægelse i initiativet ”Unge kræver handling”.

Studenterrådet ved KU kræver, at ministeren smider sin dimensioneringsmodel ud og begynder at løse udfordringer i samarbejde med universiteterne i stedet for at presse nye udfordringer ned over hovedet på dem.

https://www.facebook.com/events/662224070542696/?fref=ts

Seneste