Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Store stygge Ulf Hedetoft

SYNSPUNKT - Universitetsavisens dækning af dekanens ledelse på Humaniora er på ingen måde dækkende, mener lektor Svend Skriver.

Ansatte frygter ny dekan lyder forsideteksten på Universitetsavisen for april.

For at understøtte påstanden har man valgt et billede af dekan Ulf Hedetoft, der tydeligt signalerer en mand, der ved, hvor skabet skal stå. Bladrer man ind i avisen, bliver de visuelle signaler endnu tydeligere. Her har man valgt et billede, hvor dekanen nærmest ser vred ud.

Billederne er tydeligvis nøje udvalgt med henblik på at konstruere et billede i læserens bevidsthed af endnu en magtfuldkommen universitetschef.

Artiklens fokus er ensidigt

Det portræt Universitetsavisen samlet set tegner af den store stygge Ulf Hedetoft er dog på ingen måder retvisende, allermindst da når man betænker, at artiklen fokuserer på en af mange personalegrupper.

Jeg har stor respekt for en gruppe kollegers negative oplevelse af arbejdsforholdene på fakultetet, men havde man mere konsekvent spurgt bredere ud blandt andre medarbejdergrupper, ville man kunne have tegnet et helt andet billede.

Det er fx min oplevelse, at dekanen reelt lytter til sine ansatte og studerende og er inkluderende i forhold til beslutningsprocesserne. Det billede kunne man også have valgt at fokusere på i artiklen.

Seneste