Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Coronavirus

Studenterforening lukker valgkampagne på grund af coronasmitte

Univalg 2020 — En kandidat fra Frit Forum er blevet testet positiv for corona, og derfor er al fysisk kampagne for studenterforeningen afblæst. Formand og spidskandidat Frederikke Werther siger, at hun er bekymret for valgresultatet, men at sikkerheden er højeste prioritet.

Sent i går aftes tikkede en besked ud på Frit Forums facebookside:

»Her til aften har vi desværre konstateret, at en af vores kandidater til universitetsvalget er smittet med covid-19,« står der på de første linjer, og det meddeles, at al fysisk kampagne indstilles.

»Der er jo lukket helt ned, fordi næsten alle er kommet i isolation. Vi bruger jo meget tid med hinanden – selvfølgelig aldrig over ti mennesker ad gangen – under sådan en kampagne,« siger formand for Frit Forum København Frederikke Werther, der også er spidskandidat til valget til KU’s bestyrelse.

Frit Forum har kontaktet alle de fakulteter, de har opholdt sig på inden for smitte-perioden.

Ingen kaffe, snacks og flyers

Den fysiske nedlukning er noget af et benspænd for Frit Forums kampagnestrategi:

»Det indebærer jo, at vi ikke kan komme ud til de studerende på campus og uddele kaffe og flyers, som vi plejer,« siger Frederikke Werther.

Det er især her i valgugen, at det bliver problematisk:

»Det her kommer faktisk til at betyde alt for vores kampagne, for det er jo her, man virkelig rækker ud og får fat i de studerende. Dem vi får fat på online, er oftest folk, der godt ved, hvem vi er i forvejen,« siger Werther.

Meget bekymret

Nedlukningen for Frit Forum falder også på et uheldigt tidspunkt. Der er nemlig kun to dage tilbage af universitetsvalget.

Er du bekymret for, at det kan gå ud over valgresultatet?
»Ja, jeg er meget bekymret. Jeg håber det ikke. Jeg håber, at folk stadig vil følge med på vores facebooksider og i vores onlinekampagne. Selvfølgelig er jeg nervøs. Når alle de andre lister står ude med kaffe, snacks og flyers, og vi så mangler, så er vi pludselig ikke synlige,« siger Frederikke Werther.

»Vi har heldigvis en aftale med Konservative Studerende om, at de har vores flyers liggende på deres bord, så det er jo en start.«

Frit Forum fortsætter deres valgkamp online:

»Vi kører videre online, og vi kæmper igennem. Det er klart, at når den fysiske del af kampagnen er lukket, så vil der ikke være så meget aktivitet. I sidste ende handler det om, at jeg som formand og spidskandidat skal kunne stå inde for både mine medlemmer og kandidaters sikkerhed. Og selvfølgelig de medstuderendes,« siger Frederikke Werther.

Seneste