Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Campus

Studenterhuset tvunget til at skære ned på aktiviteter til internationale studerende

Studiemiljø — KU fortsætter med at finansiere forbedringer af studiemiljøet med støtte til Studenterhuset, men der vil blive skåret med omkring 60 procent i 2017.

Begyndelsen af 2017 byder på endnu en nyhed om nedskæringer ved Københavns Universitet (KU).

Den forrige strategi for forbedring af studiemiljøet er blevet erstattet med en ny, som indeholder nedskæringer i støtten til internationale aktiviteter på Studenterhuset.

»Som følge af, at KU’s strategi for forbedring af studiemiljøet for 2014-2016 er slut, vil noget af den støtte som KU gav til internationale aktiviteter på Studenterhuset  også være slut. Strategien er blevet delvist forlænget for 2017, men bevillingen til aktiviteter vedrørende studiemiljø er overordnet set blevet omkring 60 procent mindre,« siger Jacob Ørum, der er direktør for Studenterhuset.

Vi vil prøve at fortsætte nogle af aktiviteterne ved hjælp af eksterne midler, men det vil tage tid at finde den nødvendige finansiering. Indtil da må vi desværre sætte nogle aktiviteter på standby.

Jacob Ørum, direktør for Studenterhuset

Sat på standby

Det betyder at en række aktiviteter vil blive sløjfet.

Ifølge Jacob Ørum vil den nye aftale ikke indeholde midler til at finansiere StudyCPH, Language Café, City Walks, Question Corner, Arts & Crafts Sundays og andre kurser henvendt til internationale studerende som ‘Hvordan finder man et studiejob’, ‘Hvordan finder man en bolig’, ‘Dansk arbejdspladskultur’.

»Vi vil prøve at fortsætte nogle af aktiviteterne ved hjælp af eksterne midler, men det vil tage tid at finde den nødvendige finansiering. Indtil da må vi desværre sætte nogle aktiviteter på standby,« siger Jacob Ørum.

Jacob Ørum siger, at han lover at Studenterhuset vil fortsætte ufortrødent med at gøre deres bedste for at opretholde det nuværende serviceniveau:

»Vi har været meget glade for at kunne tilbyde aktiviteter for internationale studerende, og vil fortsætte med at tilbyde så mange aktiviteter som vi kan, selv om der ikke er så mange midler som tidligere på grund af nedskæringerne.«

Forårsfestivalen tilbage for evigt?

Anni Søborg, KU’s vicedirektør for uddannelse, bekræfter at er tale om nedskæringer.

Dog påpeger hun, at Studenterhuset selv vil kunne bestemme, hvordan pengene skal bruges. Det vil formentligt betyde, at man kun holder sig til de essentielle aktiviteter.

»Vi har indgået en ny general aftale med KU for 2017-2019, som indeholder finansiering til aktiviteter som Mentor Uddannelses Programmet, Forårsfestivalen og Laboratorium for Samfundsengagement,« siger Jacob Ørum.

Forårsfestivalen var en af de første aktiviteter som blev nedlagt, da KU’s ledelse i 2015 måtte finde store besparelser.

Som Uniavisen skrev i september 2016, vil den meget populære og succesfulde festival være tilbage i 2017, og den vil sandsynligvis fortsætte i de næste to år.

Seneste