Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studenterorganisationer bakker op om blokade

De studerendes besættelse af Sociologisk Institut møder opbakning fra både Studenterrådet ved Københavns Universitet og Danske Studerendes Fællesråd (DSF)

De sociologistuderende ved Københavns Universitet har fra morgenstunden torsdag den 19. november blokeret deres institut i protest mod planlagte nedskæringer. Aktionen møder støtte fra centrale studenterorganisationer.

Sociologerne protesterer mod varslede besparelser på en halv million kroner fra 2010, hvoraf 400.000 skal finansieres ved at skære de studerendes øvelsestimer ned med 25 procent. Men det er en forkert prioritering, mener Studenterrådet.

»Det er under al kritik at man vælger at spare på kernen i en god uddannelse, nemlig undervisning og øvelsestimer. Mængden af undervisning er i forvejen dybt kritisabel på de samfundsvidenskabelige uddannelser,« siger Studenterrådets formand Anne Bie Hansen.

Taxameterbevillinger skal bruges rigtigt

Også i DSF, der repræsenterer studerende på landsplan, er man bekymret over, at det nyforhandlede løft i taxameterbevillingerne til samfundsvidenskabelige uddannelser ikke kommer de studerende til god.

»Politikerne har lige hævet uddannelsesbevillingerne med 5.000 kroner per studerende, og selv om det langt fra er tilstrækkeligt er vi glade for de ekstra penge.«

»Det er derfor meget problematisk, hvis ledelserne på universiteterne ikke bruger pengene til mere og bedre uddannelse,” siger Nils Wiese, der er uddannelsespolitisk ordfører og næstformand i DSF.

ser@adm.ku.dk

Seneste