Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Debat

Studenterpolitik er ikke partipolitik

UNIVALG - Partipolitisk tilhørsforhold spiller ingen rolle i studenterpolitik. Det er borgerlige Mikael Olai Milhøjs erfaring fra Politrådet. Han støtter derfor Studenterrådets fællesliste.

Der afholdes i disse dage valg til diverse råd og nævn på Københavns Universitet. Studenterdemokrati er en god ting, da det sikrer, at også de studerende bliver hørt, når der skal træffes beslutninger, der vedrører vores uddannelser. Det er et godt princip i et demokratisk land som Danmark.

Jeg er dog personligt ked af, at studenterpolitikken de studerende i mellem bliver gjort til en ideologisk slåskamp, der med rette måske snarere hører til i ungdomspartierne.

I studenterrådet og i mit lokale fagråd på Økonomi, Politrådet, er jeg – på trods af mit erklærede borgerlige tilhørsforhold – blevet lyttet til, ligesom mine meninger har haft betydning, også selv om jeg ikke nødvendigvis altid er enig med det, der bliver vedtaget. Sådan fungerer demokrati.

I både studenterrådet og i Politrådet, (hvor jeg tidligere har siddet som formand i to år), har jeg arbejdet sammen med mennesker af meget forskellige politiske holdninger, men som alle har haft det til fælles, at de ønsker at gøre det bedre og lettere at være studerende på Københavns Universitet.

Jordnære ting som bedre studiemiljø, bedre eksamensforhold, gode uddannelser mv. er i mine øjne ikke partipolitiske spørgsmål. Netop af den grund stiller jeg op som støttekandidat på Universitetsbestyrelsen på Studenterrådets fællesliste og derfor opfordrer jeg de studerende rundt omkring på institutter og fakulteter at stemme på deres lokale fag- og fakultetsråd til universitetsvalget, da studenterpolitik bedst (gennem)føres i konstruktivt samarbejde uafhængigt af ideologi og partipolitik.

Seneste