Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Uddannelse

Studenterrådet: Det er en budgetmassakre

SUND - Studenterrådet tror ikke på, at så massive besparelser, som Tandlægevidenskab står over for, kan gennemføres uden store forringelser af uddannelserne, som dekan Ulla Wever ellers hævder.

Tandlægevidenskab på Københavns Universitet skal spare en tredjedel af det samlede budget inden for de næste to år. Og det, advarer Studenterrådet, vil medføre massive forringelser af tandlægestudiet.

200 tandlægestuderende mødtes onsdag til stormøde om besparelserne, og de studerende har også sendt et åbent brev til dekanen for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Ulla Wever – som dekanen i går besvarede.

LÆS: De studerende brev til dekanen.

LÆS: Dekanens svar til de studerende.

Massakre

I sit åbne brev skriver dekanen, at »der ikke nødvendigvis vil ske forringelser på tandlægeuddannelsen,« men det tror formand for Studenterrådet Ea Busch-Petersen ikke på.

»Vi taler ikke om en administrativ besparelse hist og her, vi taler om en budgetmassakre, der over to år fjerner 10 millioner kroner fra instituttets budget. Det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre at spare en tredjedel af budgettet og samtidig undgå forringelser af tandlægeuddannelsen,« siger hun i en pressemeddelelse.

»Besparelserne vil få massive konsekvenser for de tandlægestuderende, der faktisk allerede sparede end del penge sidste år, da tandlægeuddannelsen blev lagt om.«

Hvem skal beskæres næste gang?

Ifølge de tandlægestuderende blev planerne om besparelser først offentliggjort 1. november, og den endelige spareplan skal være færdig 15. november. Det giver instituttet fjorten dages betænkningstid, og det forarger i Studenterrådet.

»Desværre virker besparelserne på Odontologisk Institut som en bevidst lukket proces, og jeg er bange for, hvilket institut på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, der næste gang skal ud i massive besparelser med lynets hast. Man kan i det mindste forvente, at processen er åben, så alle bliver inddraget og hørt,« siger Ea Busch-Petersen.

Der er indkaldt til ‘dialogmøde’ på Sund i eftermiddag, hvor institutleder Lone Schou og prodekan for uddannelse Hans Henrik Saxild vil informere om, hvilke tanker instituttet gør sig om besparelserne.

Universitetsavisen er til stede ved mødet og bringer i eftermiddag et kort referat.

ser@adm.ku.dk

Seneste