Uniavisen
Københavns Universitet
Uafhængig af ledelsen

Politik

Studenterrådet frygter for studiemiljøet på Life

FUSION - Studenterrådets næstformand Bjarke Lindemann Jepsen udtaler i interview på KUnet, at de studerende er bekymrede for, at en fusion mellem Life og Nat vil skade det gode studiemiljø og samarbejde på Life.

Studenterrådet ved Københavns Universitet (KU) savner analyser og argumenter for, at en fusion mellem henholdsvis Det Biovidenskabelige Fakultet (Life) og Det Naturvidenskabelige Fakultet (Nat) samt mellem Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Farmaceutiske Fakultet vil føre til bedre uddannelser på KU.

Hidtil har argumenterne fra ledelsen haft fokus på hensynet til samarbejdet med erhvervslivet og forskningen, men Bjarke Lindemann Jepsen, næstformand for Studenterrådet på KU spørger i et interview på KUnet, om bedre uddannelser ikke er en tilsvarende stor samfundsudfordring.

Se hele interviewet her (kræver login som studerende eller ansat)

Ødelæg ikke Life

Faktisk er Studenterrådet bekymret for, om en fusion mellem Life og Nat kan ødelægge det gode studiemiljø på førstnævnte fakultet, der indtil det blev en del af KU i 2007 var den selvstændige Den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole.

»Vi kan konstatere, at der på Life er et godt studiemiljø, gode tværfaglige uddannelser, og nogle studerende, en ledelse og ansatte, der er gode til at være i dialog med hinanden. Det er ikke det, vi ser på Nat, og derfor er vi rigtig, rigtig bekymrede for, at man i tidsåndens navn får skabt et superfakultet, der i virkeligheden er middelmådigt, og hvor man ikke samarbejder om at løse de udfordringer, KU står over for,« siger Bjarke Lindemann Jepsen i interviewet.

Han udtaler blandt andet også, at Studienævnene er en forudsætning for faglig udvikling, og at det derfor er afgørende for Studenterrådet, at de får en central placering på de nye fakulteter.

clba@adm.ku.dk

Seneste